Inmormantarea este, fara indoiala, un eveniment dureros si trist. Doar unii excentrici isi transforma ultimul ramas bun intr-o procesiune inedita. Probabil nu-si dorec ca cei pe care-i lasa in urma sa sufere sau sa cada in disperare. Sau pur si simplu vor doar sa-si treaca numele pe lista excentricilor cu testamente ciudate.

Pe langa Jurnalistul Hunter Thompson, a carui cenusa a fost imprastiata cu ajutorul unui tun in timpul ceremoniei de inmormantare sau a socialistei Sandra West , care a fost ingropata imbracata intr-o dantela impreuna cu Cadilacul ei albastru, am adunat inca zece nume celebre care s-au facut remarcate prin excentricitate ritualului de inhumare.

Bill Stanley.

Americanul Bill Stanley nu si-a putut imagina viata fara “calul” lui de fier: motocicleta Harley-Davidson Electra Glide din 1967 cu care a strabatut aproape toata America. A decis sa plece in ultima calatorie impreuna cu motocicleta sa. Aceasta ceremonie inedita de adio nu i-a luat prin surprindere pe apropiati, acestia stiau cat de mult iubeste Bull motocicletele.

David Morales Colon

In 2010, la ceremonia de inmormantare a puerto-ricanului David Morales, lumea prezenta a ramas surprinsa de felul in care ,chiar David, a ales sa fie inhumat. Tanarul de numai 22 de ani a ales sa fie ingropat alaturi de motocicleta lui o Honda CBR600. Felul in care acesta a fost asezat pe motor nu dadea impresia nimanui ca s-ar afla la o inmormantare.

Cristopher Rivera Amaro

Toata viata, Christopher Rivera Amaro, si-a dedicat-o boxului pe care-l iubea nespus de mult. Viata lui s-a incheiat brusc in 2014 cand a fost implicat intr-o altercatie. Christopher insusi nu a lasat instructiuni despre cum sa fie inhumat dar rudele si pretenii au decis sa aduca un omagiu lui si sportului pe care-l practica organizandu-i o inmormantare inedita. Amaro a fost asezat intr-un colt al ringului, imbracata si pregatit de lupta. Participantii au putut astfel sa se fotografieze cu el, obtinand o amintire pentru eternitate.

Sheron Sukedo

Sheron Sukedo avea doar 33 de ani cand a murit. Inainte de moartea sa, omul era un foarte faimos is bogat agent imobiliar din Trinidad Tobago. Milionarul a vrut sa se desparta de averea sa chiar dupa moarte. A cerut sa fie imbalsamat cu sampanie scumpa iar sicriul lui a fost inchiriat cu 50.000 $ pe minut. A dorit sa fie imbracat intr-un costum de matase alba si a fost dus la crematoriu impreuna cu bijuteriile lui preferate in valoare de peste 100.000 $. Pantofii preferati Timberland au mers, de asemenea, la crematoriu. O asemenea inmormantare valoroasa nu s-a mai intalnit decat in Moscova in anul 2017.

Frumoasa adormita.

Este foarte trist cand mor tineri. La sfarsitul anului 2017, o fata de 17 ani a decedat la Moscova. Ea a fost admisa intr-un liceu de teatru si visa la o cariera in actorie. Dar, din pacate, visele ei nu s-au implinit.

Familia fetei a hotarat sa-i organizeze o inmormantare neobisnuita. Ceremonia de adio a fost tinuta pe scena teatrului iar fata decedata a fost asezata intr-un sicriu de sticla creat special. Ea a fost dusa la locul de veci pe un carucior cu zapada alba si toti cei care au vrut sa-si ia ramas bun au venit in costume adaptate special pentru acest eveniment.Costumul in care a fost inmormantata fata a costat 42 de milioane de ruble.

Sharinha Kamsuk

Sharinha Kamsuk se face remarcata prin faptul ca ea s-a casatorit la inmormantarea ei. Sharinha si logodnicul ei Chadil Deffi planuiasu sa se casatoreasca in 2012 dar fata a murit ntr-un nefericit accident de masina.

Mirele a decis sa faca acest gest neconditionat. Fata a fost imbracata in rochie de mireasa si ritualul s-a tinut in fata invitatilor, a familiei si a prietenilor. Ceremonia a ajuns chiar la televiziunea nationala. Dupa nunta a urmat inmormantarea – o poveste de dragoste atat de trista si romantica.

Jim Henson

In mai 1990, Jim Henson a creat “The Muppets”, filmul “Labyrinth” si celebra broasca Kermit. Inainte de moartea sa, actorul, a cerut tuturor prietenilor sa vina imbracati in costumele personajelor pe care le-a creat. A cerut ca muzica de la ceremonie sa fie vesela iar lumea sa danseze. Actorii prezenti au cantat iar inmormantarea a parut mai mult a spectacol.

Michael Jackson

In 2009 stirea teribila a zguduit lumea: Michael Jackson a murit. Familia lui si fanii din intreaga lume au fost incredibil de suparati. Dar Jackson insusi a cerut ca lumea sa nu-l planga. Prin urmare a cerut ca ceremonia funerara sa fie una neobisnuita.

Ceremonia de adio a fost transmisa in direct de sute de televiziuni in intreaga lume. Corpul artistului a fost pus intr-un sicriu acoperit decorat cu aur si catifea albastra. Toti artistii invitati au avut posibilitatea sa cante in sala sicriului. Funeraliile regelui pop au fost transformate intr-un concert de adio.

Osama bin Laden

In 22 mai 2011 fortele speciale americane l-au lichitat pe capul organizatiei in timpul unei operatiuni speciale. Intreaga lume a oftat usurata atunci cand stirea a fost facuta publica. Un alt motiv de usurare a fost atunci cand corpul lui binLden a fost inhumat.

Se pare ca si-a planificat in detaliu moartea si ar fi cerut apropiatilor sa fie ingropat in mare. Corpul a fot ingropat in nordul marii Arabiei. Un alt motiv pentru care a ales sa faca asta a fost acela ca nici o tar nu-l voia pe osarma ingropat pe teritoriul ei.

Zeng Jia

Curiozitatea nu este un viciu daca, desigur, nu depaseste ceea ce este rezonabil. Fata de 22 de ani si-a planificat in detaliu inmormantarea. A angajat o echipa de machiaj pentru a ii infrumuseta trupul dupa moarte, a comandat aranjamente florale ba chiar a citi un bilet de adio ridicandu-se din sicriu. Totul a fost posibil datorita firme pe care a platit-o special pentru inmormantarea sa.