Oamenii sunt creaturi uimitoare. Fiecare dintre noi este unic. Fiecare ființă umană are propria personalitate, propriile trăiri și caracteristici genetice. Și, bineînțeles, toți suntem diferiți și arătăm diferit. Datorită geneticii, unii dintre noi au păr blond, în timp ce alții îl au negru. Unii oameni au ochi albaștri, în timp ce alții îi au verzi.

Am selectat pentru dumneavoastră 10 oameni care au o genetică unică iar trăsăturile lor sunt absolut unice.

1) Irisul cu două culori

Unii dintre noi visăm să avem ochi colorați diferit de cei cu care ne-am născut. Cei cu ochi de culoare deschisă își doresc de obicei ochii întunecați și invers. Ei bine, această persoană se întâmplă să aibă două culori. Această persoană are “heterocromia iridis”, o variație genetică care provoacă irisuri multi-colorate.

2) Mâini unice

Această persoană are doar patru degete pe mâna stângă, iar în loc de degetul mare, este un deget arătător. Malformația se numește “simbolicadact” și este o condiție în care mâna unui copil este subdezvoltată în uter. Unii oameni au degetele foarte mici, sau în acest caz, lipsesc câteva degete.

3) O șuviță întunecată

Iată o situație interesantă în care o șuviță întunecată de păr a apărut, aparent, de nicăieri. Această condiție medicală se numește “polioză” și se manifestă prin lipsa de melanină la nivelul scalpului

4) Urechi ca de Elf

Acest copil sa născut cu urechea lui Stahl sau, așa cum o numesc unii, “urechea lui Spock”. Este o deformare a urechii în care cartilajul extra crează o formă alungită. Dacă se depistează în primele săptămâni de viață, formarea urechii se poate corecta.

5) Articulația dublă

Această persoană poate apuca lucrurile “invers” datorită faptului că articulația mâinii este dublă. Oamenii cu articulație dublă nu au de fapt două articulații, totuși articulațiile lor se pot deplasa dincolo de limitele normale. De aceea sun cunoscuți sub numele de “hypermobility”.

6) Extra degetele de la picioare

Acest copil mic sa nascut cu 12 degete la mână si 12 degete la picioare. Este o afecțiune numită polidactilă. Picioarele și mâinile sunt proporționale, se întâmplă totuși să aibă un singur deget cifră suplimentar pe fiecare mână și pe picior.

7) “Sindromul mână în oglindă”

Această persoană are un sindrom extrem de rar, mai puțin de 100 de cazuri au fost identificate în istoria omenirii. Se numește dimelia ulnară și este o deformare congenitală în care nu există degetul mare, ulna este duplicat și există fie șapte sau opt degete pe mâna.

8) Lipsa unei unghii

Această persoană s-a născut fără o unghie pe degetul drept. S-a născut, însă, cu un simț al umorului dezvoltat și au hotărât să-i pună niște ochi degetului fără unghie. Condiția se numește congenita anonimă și majoritatea oamenilor care o au sunt născuți fără unghii la mâini sau picioare. Cu toate acestea, pentru unii oameni, ca și în cazul de față, acestea lipsesc doar pe unul sau mai multe degete.

9) Pistrui pe jumătate de față

Iată un domn care se întâmplă să aibă pistrui doar pe jumătate din fața lui. Este un tip foarte specific de malformație care a inceput cand era doar un embrion.

10) Genele albe

Această persoană avea 11 ani când sa trezit într-o dimineață și a observat că jumătate din genele inferioare și superioare au devenit albe. Mutația se numește vitiligo și se întâmplă atunci când sistemul imunitar este slăbit într-o anumită zonă cauzând o pierdere de pigment.