Leul este considerat, pe buna dreptate, regele animalelor. De foarte multe ori leul este utilizat ca simbol al puterii, al curajului si al puterii depline. Cand a fost chemat sa sculpteze un trunchi imens, artistul chinez, Dengding Rui Yao, nu a stat prea mult pe ganduri. A stiut din prima clipa ca va iesi un leu fabulos. El si echipa sa formata din 20 de oameni au muncit vreme de 3 ani la aceasta opera de arta. Datorita dimensiunilor exagerate a fost nevoie de o locatie speciala. Primaria orasului Myanmar a pus la dispozitie peste 1000 de metri patrati dintr-un depozit local pentru intreaga echipa.

Rui Yao a inceput sa sculpteze in primavar lui 2015 dar, din motive organizatorice, fioroasa sculptura a trebuit sa fie mutata in orasul Wuhan unde a fost terminata in anul 2018. Opera de arta a primit si un nume: Oriental Lion. Este expusa in piateta Times Square din acelasi oras, Wuhan.

Sute de mii de turisti o viziteaza anual fapt care i-a adus si o pagina special in cartea recordurilo. Reprezentatntii Guiness World Reord au certificat faptul ca sculptura de 14.47 metri lungime, 5.02 metri inaltime si 3.96 metri latime este cea mai mare sculptura realizata dintr-o singura bucata e lemn.