Ce știi despre Jackie Chan – în afară de faptul că el își face singur toate trucurile din filmele sale? Între timp, în spatele scenei, viața acestui actor celebru este mult mai agitată decât pe ecran: sedințe foto, afaceri, acte de caritate, întâlniri cu fanii.

Jackie Chan este un actor de renume mondial – am adunat pentru voi 23 de lucruri pe care, probabil, nu le știai despre viața lui Jackie Chan.

– Numele real al actorului este Chen Gansheng, care se traduce ca “născut în Hong Kong”.

– La naștere, a cântărit 5,5 kg, din această cauză mama lui a trebuit să facă o operație de cezariană. Părinții lui Chen erau atât de săraci încât au împrumutat bani de la prieteni pentru a plăti medicul la naștere.

– Tatăl viitorului star a lucrat ca bucătar la ambasada franceză, iar mama sa a fost casnică.

– Când Chen era tânăr, părinții lui trebuiau să se mute pentru că tatăl său a fost invitat să lucreze la ambasada americană din Australia. Băiatul a fost trimis să studieze la o școală din Peking, Hong Kong, unde ar fi trebuit să stea vreme de 10 ani.

– Acest lucru nu sa întâmplat deoarece părinții erau nerăbdători să scape de fiul lor pentru a se muta în Australia. Copilul avea abilități fizice excelente care trebuiau dezvoltate. Dar în primul an într-o școală elementară obișnuită, Chen a eșuat.

– În primul an de școală, el știa deja elementele de bază ale kung-fu: tatăl lui îl trezise pe Chen în fiecare dimineață să-l antreneze și apoi să meargă la muncă.


– La Scoala de Opera din Peking, Chen a studiat arte martiale, acrobatie si canto, dar a avut dificultati cu disciplinele scolare. Când a părăsit școala, Chen citea și scria cu dificultate

– A primit primul rol la vârsta de 8 ani, în timp ce era adolescent în filmul “Fist of Fury” și “Coming the Dragon” cu Bruce Lee. Chiar și în ziua de azi, Jackie crede că Bruce Lee îl putea bate cu ușurință într-o luptă unu la unu și își amintește că, după o lovitură puternică, Bruce era îngrijorat de condiția celui care a încasat-o.

– După absolvire, Chen Gansheng nu și-a găsit un loc de muncă în Hong Kong și sa mutat la părinții săi în Canberra. Aici a obținut un loc de muncă pe un șantier de construcții – ca asistent al unui lucrător numit Jack. Alți constructori nu au putut învăța numele chinezesc al unui începător și au început să- l numească “mic Jack”, Jackie, dupa numele partenerului său.

– În tinerețe, Jackie, din cauza lipsei altor roluri, a jucat personaje negative de mai multe ori. Cu toate acestea, după ce a devenit o stea, el a refuzat întotdeauna astfel de oferte șî nu a mai interpretat niciodata roluri negative.

– El a cântat la închiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Și absolut meritat, pentru că el are deja 20 de albume muzicale și cântă perfect în engleză, japoneză și două dialecte chinezești. Chiar și Jackie interpretează de obicei melodii pentru filmele sale și deseori dublează desene animate în chineză. De exemplu, el a dublat personajul Lee Sanga din filmul “Mulan”.

– Într-o zi a mers la un magazin de pantofi, iar în scurt s-au adunat o mulțime de fani, aproximativ 20 de mii de oameni. Pentru Jackie a fost dificil să plece de acolo, chiar a trebuit să se instaleze un cordon de poliție.

– Când Jackie și-a câștigat primul milion, nu știa ce să facă cu banii. El a fost atât de confuz, încât a venit la magazin cu o geantă în care se aflau o jumătate de milion de Yeni (aproximativ 64 mii dolari), i-a cerut vânzătorului sa-i arate ceasul cel mai scump și a cumpărat 7 bucăți. Dăptămâna următoare, Jackie a purtat un nou ceas în fiecare zi și și-a rupt mânecile pentru a se lauda cu noile sale achiziții.

– Are 2 pande de jucărie , Lei și Zi, pe care le purtă cu el în întreaga lume timp de 9 ani, și le ia și fotografii cu stele și chiar sărbătorește ziua lor de naștere.

– Jackie are de asemenea 2 urși panda gigant. Ei locuiesc la Centrul de Cercetare din Chengdu.


– Jackie Chan apare de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai mare număr de trucuri din cariera sa și pentru cea mai frecventă menționare în creditele unui film. În “Armura lui Dumnezeu – 3: Zodia misiunii” Jackie a regizat, a cântat, a facut muzica de fundal, a împușcat, a facut cascadorii, s-a ocupat de lumini și chiar a gătit pentru echipă. În total, el a reușit să combine 15 posturi.

– A primit ordinul Cavalerul Ordinului Imperiului Britanic. Dar el nu a devenit cavaler propriu-zis, deoarece titlul poate fi acordat numai cetatenilor britanici.

– Este membru onorific al Departamentului de Poliție din Los Angeles.

– În 2016, a primit un Oscar pentru contribuția sa cinematografica.

– Jackie Chan sa căsătorit cu actrița Lin Fengjiao de 37 de ani . Când s-au întâlnit prima dată, Lin era mult mai faimoasă decât Jackie. Pentru o lungă perioadă de timp, relația a trebuit ascunsă, deoarece fanii ambilor soți puteau reacționa negativ, dar cuplul a rezistat tuturor dificultăților și a păstrat încă sentimente de la început.

– El crede că dragostea este ca o înghețată. Da, îi place înghețată.

– Dar desertul preferat este supa de fasole rosie sau verde.

– Jackie are doi câini golden retrievers: J. J. și Jones.

View this post on Instagram

Love JJ & Jones!

A post shared by Jackie Chan (@jackiechan) on