Intenționați să vă faceți un tatuaj pe picioar? Inspirațivă din minunata colecție de tatuaje pe cade v-o punem la dispoziție. Alegerea pănzei potrivite este o decizie fundamentală care poate influența semnificativ rezultatul unei lucrări de artă. Pentru unii artiști, o pânză mai mare oferă mai mult spațiu pentru a exprima imaginația lor vastă. Dar există și unii artiști care preferă o pânză mai mică pentru a accentua un anumit detaliu. Acest lucru se aplică și la artiștii de tatuaj. Singura diferență este că artiștii tatuatori se confruntă cu o provocare mai dificilă în comparație cu pictorii. În loc de pânză artiștii în tatuaje au sarcina de a lucra pe o “pânză” asimetrică, care este parte a corpului.

Mai mult, fiecare parte a corpului are o formă distinctă care necesită o anumită abordare în ceea ce privește tatuarea. Majoritatea oamenilor ar prefera să aibă tatuaje pe brațele lor pentru atât de multe motive. Cu excepția feței, brațele sunt de fapt cea mai vizibilă parte a corpului. Acest lucru face bratul un loc ideal pentru aț-i “desena” trairile, sentimentele sau propriile realizări sau chiar regrete.

Numai puțini oameni aleg să aibă tatuaje la nivelul extremităților inferioare. Dar de ce este? În primul rând, zona piciorului este ascunsă în cea mai mare parte a timpului (cu excepția cazului în care purtați șorturi și fuste tot timpul). Al doilea motiv este prezența părului în special pe partea inferioara a piciorului. Evident, aspectul părului poate deforma ilustrația tatuajului pe piele. În cele din urmă, realizarea unui tatuaj pe picior poate fi durerosă sau chiar chinuitoare. Zona genunchiului nu are mușchiul de protecție care este prezent în unele zone ale piciorului. Acele de înțepare provoaca o durere mare pe această parte decât oricare alta. De asemenea, zonele picioarelor și gleznelor sunt încărcate cu nervi și, de asemenea, lipsesc mușchii de protecție. Inutil să spun că tatuarea acestor zone poate fi dificilă atât pentru artist, cât și pentru client.

Pentru a avea tatuaje epice pe picior, veți avea nevoie de un artist profesionist și de încredere. O persoană ca Sebastian Quick, un artist de tatuaj suedez cunoscut pentru creațiile sale uimitoare la nivelul picioarelor. Întrebat de ce preferă personal tatuajul cu cerneală pe picioare, artistul susține că este specializat în tatuaje mari. Și zona piciorului este o pânză ideală care îi permite să-și prezinte desenele sale mari.

Picioarele sunt în general foarte bune pentru acest lucru, ele oferă multe zone mari, care sunt relativ netede și “plate”, explică Sebastian.

Mai mult, Sebastian găsește fascinația în crearea tatuajelor epice care se mișcă, de asemenea, în concordanță cu dinamica membrelor și articulațiilor.

Iată câteva fotografii ale tatuajelor cele mai epice pe care le puteți obține inspirații: