Din ce în ce mai multe țări refuză să folosească animale în spectacole de circ. Acest lucru ferește animalele de condițiile de viață insuportabile și violență, dar nu diminuează performanțele spectacolelor. La urma urmei, oamenii vin cu noi trucuri și decoruri și, uneori, vine în ajutor și tehnologia modernă. Acest lucru a fost demonstrat cu succes de către circul german Roncalli – nu animalele, ci hologramele lor au intrat în arenă.

Noi am fost impresionați de creativitatea și maiestria artiștilor germani și am decis să alegem mai multe circuri celebre care au câștigat popularitate fără a mai folosi animale în spectacolele lor.

Cirque du Soleil

Cel mai renumit din întreaga lume, desigur, este Cirque du Soleil . El a există de peste 35 de ani și are acum aproximativ 4 000 de artiști în diverse trupe. Încă din primele zile ale existenței sale, Cirque du Soleil, nu a folosit animale în spectacole, concentrându-se pe numerele spectaculoase acrobatice și pe decoruri complicate. Se crede că Cirque du Soleil a schimbat ideea preconcepută de artă a circului și ia determinat pe mulți să renunțe la dresura de animale.

Circul chinezesc de stat

Acesta este cel mai vechi circ din lume – are circa 2000 de ani. El încântă publicul cu numere fantastice cu gimnaști de gutta-percha și cele mai dificile trucuri unice pe care numai călugării Shaolin le pot face. În același timp, artiștii nu acceptă pansamentele și nu aduc animalele la spectacole.

Circul “Mama Africa”

Circul adună mai mult de 40 de artiști din diferite părți ale Africii de Est. Performanțele lor sunt foarte recunoscutela nivel mondial și pline de culoare: cele mai complexe numere acrobatice sunt puse la o laltă cu muzica și dansul național. În același timp, interpreții de circ au refuzat dresajul de animalele și și-au câștigat popularitate pe cont propriu.

Circusul oz

Acest circ australian nu este ca niciun alt circ din lume. El a existat de mai bine de 40 de ani și unește arta de circ, teatru de satiră și rock-ul în spectacolele sale. Artiștii nu acceptă fonograme și nu pot juca decăt cu propriile instrumente muzicale. În acest caz, toate numerele sunt invariabil saturate cu spiritul australian. Un asemenea amestec extraordinar de artă a adus popularitate și recunoaștere la nivel mondial. De asemenea, ei nu folosesc animale în reprezentări.

Circul Roncalli

Circul german a creat senzație încă din 1976, dar, în ciuda lungii sale istorii, artiștii sunt pregătiți pentru experiențe noi și inovații. Și recent, întreaga lume a savurat momentul când un elefant holografic s-a plimbat printre spectatori.

Pe lângă un mare elefant, în arenă au apărut cai și chiar și un pește mare auriu.

View this post on Instagram

• Planungszeit 2 Jahre • Interaktive Planungssimulation • 15-köpfiges Team von 3D Grafikern und Medientechnikern • 11 Laserbeamer mit einem Kontrastverhältnis 1:200000 • Speziell angefertigte holografische Projektionsfläche • 300° Projektion • Dezentrale redundante Projektion und Steuerungstechnik • Nahtlose Integration der Holografie Technik in die Lichtanlage • Spezielles Cloudcomputing mit bis zu 3000 Prozessoren synchron für die Herstellung des Contents • Content mit einer Auflösung von 13751 x 1920 Pixeln • Physikalische Animation von über 1.000.000 Goldpartikel #holographic #hologram #holograms #circustheater #roncalli #circustheaterroncalli #circusroncalli #vegan #tierfrei #withoutanimals #baldplastikfrei #storyteller #bernhardpaul

A post shared by Roncalli Official (@circustheaterroncalli) on

Pe număr nu s-a limitat la atât de puțin și a adus în fața audienței un clovn holografic care zbura în coșul unui balon.