Ti-ai planificat o vacanta iarna aceasta, o iesire la munte sau un weekend in afara orasului ? Pune urmatoarele 5 lucruri pe lista de activitati ce trebuie facute, te vor face sa te simti bine iar vacanta nu va fi una obositoare.

Fa sport.

Dupa luni petrecute in fata calculatorului sau la birou este timpul sa faci miscare. Profita de aceasta pauza, corpul tau iti va multumi mai tarziu. Nu exista vacanta la munte fara sa schiezi dar acesta nu este singurul sport ce poate fi practicat in sezonul rece. Patinajul si snowboarding-ul pot fi o alternativa . Daca nu esti atat de avansat poti apela la sfaturile unui instructor.

Fii in contact cu natura.

Daca ai ales un resort in varf de munte tentatia de a sta in cabana in fata semineului este imensa dar nu pentru asta ai ales sa vi in concediu. Acum ai oportunitatea sa intri in contact cu natura si sa beneficiezi de un gram de sanatate. Iesi si plimba-te pe traseele special amenajate, alearga sau invita-ti prietenii la o tura de snowshoeing.
Nu stii ce-i snowshoeing-ul ? Ei bine snowshoeing se traduce simplu ca fiind mersul prin zapada. Se folosesc betele de schi si in picioare vei purta talpici speciale pentru a nu te afunda. Acest tip de miscare poate fi practicat si de copii, este distractiv si te vei amuza cu siguranta.

Extindeti-va cunostintele si orizonturile.

Este timpul sa cunosti obiceiurile si traditiile locului in care te afli. De exemplu poti merge la cel mai apropiat targ sau expozitie unde vei descoperi o multime de produse alimentare, bauturi si produse de artizanat local. Nu rata ocazia de a vizita si magazinele locale, au o multime de produse traditionale. Nu va incheiati vacanta fara a vizita locurile de interes cultural si fara a gusta mancarurile traditionale, ar fi o rusine !

Purifica-ti organismul

Nimic nu este mai frumos decat sa privesti peisajul de iarna dintr-o sauna sau jacuzzi. Relaxeaza-te Cateva minute de sauna relazeaza corpul si mintea. Efectele pe termen mediu sunt incredibile. Sauna ajuta la eliminarea celulelor de grasime, la eliminarea metalelor grele si a altor substante chimice prin intermediul transpiratiei. Tine minte: Pielea este un organ important in procedeul de detoxifiere

Deconecteaza-te !

In vacanta nu exista scuze ! Deconecteaza-te de la locul de munca si de la angajamentele pe care le ai. Fa-ti timp doar pentru tine si pentru lucrurile pe care doresti sa le faci. De cate ori ti-ai propus sa citesti acea carte, sa scri, sa inoti, sa alergi sau sa vezi un anumit film ? Acum e momentul sa faci asta. Cultiva-ti hobby-urile, ajuta-te sa traiesti mai bine. Invata sa spui uneori nu si sa nu ai ritmul tau punctat de ceas si de obligatii profesionale este in beneficiul calitatii vietii tale.

Calatoriile va permit sa va largiti limitele mintale si sa descoperiti colturi ale lumii pe care nu le-ai vazut pana acum.