Vara apartine tantarilor! Și te vor dovedi în fiecare zi până în septembrie.

Țânțarii nu mușcă toți oamenii

De exemplu țânțarii zboară o perioadat in jurul tău, te sacaie cu zumzaitul lor dar nu incep sa te muste dintr-o data. Apartent ei cauta o persoana care este pe gustul lor. Se poat aseza pe pielea ta si daca nu le place pot sa plece fara a te intepa.

De ce se întâmplă acest lucru? De ce țânțarii ignoră unii oameni, în timp ce alții îl literalmente “devorează”?

În mod ciudat, acest lucru este determinat de genetică. Țânțarii aleg victimele care emana mai mult dioxid de carbon, un semn clar al prezenței cuiva gustos. Cantitatea de CO2 emanată de organismul dvs. în timpul metabolizării este un factor decisiv. Și dacă cineva se află în apropiere, emițând mai mult dioxid de carbon decât tine, ești în siguranță.
Țânțari preferă în special femeile însărcinate și persoanele “ușor amețite” (consumul de alcool poate schimba metabolismul și poate schimba emisiile de CO2).

Mușcătura tânțarului poate fi ameliorata folosind antiperspirant

Doar ștergeți mușcătura cu deodorant, acesta conține aceleași substanțe ca și cremele antipruritice.
Ceaiul ajută, de asemenea, foarte bine. Țineți o pungă de ceai negru în apă caldă, apoi așezati-o pe rană, astfel încât taninurile să-și facă treaba.

Florile vă pot proteja de țânțari

Dacă petreceți cea mai mare parte a verii la țară, aveți o modalitate excelentă (și foarte frumoasă) de a lupta împotriva țânțarilor: plantați flori ! Florile vor atrage păsări și chiar vrăbii simple care se hrănesc atât cu semințe, cât și cu insecte. Puteți face asta și mai simplu: puneți un hranitor pentru păsări în fata casei sau in gradina si umpleți-l cu semințe iar apoi bucurați-vă de căldură și de soare, fără să vă mai temeti de insectele sacaitoare.

Oamenii răspândesc țânțari pe întreaga planetă

Tantarii se pot hrăni cu sângele oricărui mamifer, dar preferă oamenii. Cu mult timp în urmă, acestia si-au dat seama că o persoană care nu are blana, care nu este prea rapidă este cea mai bună pradă din care se pot hrani.

Împreună cu oamenii, țânțarii au navigat prin lume de la zone mai calde până la cele mai reci și s-au așezat in păduri și mlaștini pe tot globul. Tantarii adulti sunt rezistenti la îngheț și iarna pot trai in beciurile noastre, astfel încât, de îndată ce se încălzește, să poata devora tot ce mișcă, si ce emana dioxid de carbon.

Cel mai groaznic coșmar: țânțarii, care acoperă corpul complet de la cap până în picioare și, în același timp, sug tot sângele … AAAA! Ce oroare. Dar, înainte ca sângele din vase să se termine, veți muri de șocul anafilactic.

Toxina secreta de țânțarul feminin la momentul muscarii este inofensiva si are un efect analgezic doar in doze mici. Aceeasi toxina, intrata in organism in cantitati mari, va determina o eliberare brusca de histamina in corp, care, la randul sau, va duce la spasme musculare, umflarea și alte probleme grave incompatibile cu viața. Pur și simplu veti suferi de cea mai puternică reacție alergică.