Milionarii pretind că nu concurează unul cu celălalt dar se întrec adesea în a-și afișa avuția; care are achizițiile cele mai neobișnuite, ciudate și chiar nebunești. Este de înțeles: atunci când aveți o sumă incredibil de mare, nu o puteți cheltui decât pe ceva care nu este de vânzare. Și aici totul depinde de fanteziile fiecaruia, iar acestea sunt limitate doar de legile fizicii.

1. Clive Palmer – “Titanic II”

Australianul Clive Palmer, în 2013, a anunțat că va construi Titanicul varianta a doua. Acesta va fi o copie exactă a celei mai renumite nave din istorie, dar rafinată în conformitate cu capacitățile tehnice moderne și cerințele de siguranță: de exemplu, va avea o cocă mai robustă și un număr suficient de bărci de salvare. Sfârșitul construcției este programat pentru 2022.

2. Richard Branson – nava spațială

Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, a cheltuit 200 de milioane de dolari pentru construirea navei sale spațiale. În viitorul apropiat, intenționează să organizeze călătorii orbitale pentru toți cei interesați care au 250 de mii de dolari pentru un bilet. Nava nu a început încă să transporte turiști, dar mai mult de 900 de bilete au fost deja vândute , astfel încât întreaga investiție a fost, deja, amortizată

3. Stephen Cohen – Tiger Shark

Miliardarului Stephen Cohen îi place să colecteze lucruri neobișnuite. Așadar, în 2004 a cumparat un rechin conservat într-o soluție transparentă pentru 12 milioane de dolari. Aceasta este o operă de artă realizată de artistul Damien Hirst numită “Imposibilitatea fizică a morții în conștiința vieții” . După 2 ani, sa dovedit că soluția folosită nu era de cea mai bună calitate iar rechinul a început să se descompună. Apoi, Stephen a înlocuit pur și simplu soluția și a plasat un nou rechin în rezervor.

4. Șeicul Hamad – o inscripție pe propria insulă

“În copilărie am semnat lucrurile noastre astfel încât toată lumea să știe cui aparțin”. Deci, șeicul arab Hamad, după ce și-a cumpărat propria insulă în 2004, și-a scris numele pe aceasta. Inscripția HAMAD, a cărei dimensiune este de 1.700 × 500 m, se vede din spațiu. Este adevărat ca după 2 ani, Hamadu, a decis sa stearga inscrisul , probabil din motive de securitate, dar textul este încă vizibil pe google maps.

5. Bidzina Ivanishvili – copaci


Omul de afaceri și fostul prim-ministru al Georgiei, Bidzina Ivanișvili, admiră copaci centenari. Specimene rare, relicve ale planetei sunt aduse de peste tot de prin lume si plantate pentru el în teritoriile de coastă ale Georgiei. Intr-una din zile pentru a transporta un copac de 560 de tone pentru a fi plantat pe una din proprietatile lui Ivanișvili , a trebuit să fie săpat un canal întreg, să se construiescă un drum și să construiască un tunel pe teritoriu cu alți copaci mai puțin vechi.

6. Bill Gates – orașul său

Bill Gates a cheltuit 80 de milioane de dolari pentru achiziționarea a 100 de KM pătrați de teren din Arizona, pentru a construi acolo orașul său “inteligent” Belmont , și care va fii locuit de o comunitate progresivă de oameni. Principala caracteristică a orașului va fi folosirea tuturor tehnologiilor posibile: locuitorii vor avea case “inteligente”, vehicule fără pilot, servicii autonome, centre de date, școli progresive, infrastructură inteligentă și viteză spațială a internetului.

7. Jeff Bezos – ceasurile “veșnice”

Cel mai bogat om din lume și fondatorul Amazonului a cheltuit 42 de milioane de dolari pe ceasuri care vor lucra 10 mii de ani. Dezvoltarea acestei tehnologii a fost realizată timp de 12 ani. Ceasul va fi în interiorul Muntelui Diablo din vestul Texasului. Și nu cu mult timp în urmă a început instalarea lor. Pe contul său de Twitter Bezos a postat un videoclip despre cum a fost asamblată prima parte a cesurilor “veșnice”.

Tu ce ți-ai cumpăra daca ai fii în locul acestor miliardari ai planetei ?