Dacă nu sunteți atenți, sticla aragazului se poate murdări destul de tare şi puteți să o zgâriaţi dacă nu o curățați corespunzător.

Magazinul deţin destule produse de curățare speciale pentru sticlă, dar acestea sunt adesea impregnate cu substanțe chimice. Dar există şi alte modalități de a vă curăța în siguranță sticla aragazului cu lucruri pe care le aveți deja în casa dvs., care nu sunt ambalate cu substanțe chimice dăunătoare.

Iată 8 trucuri de a vă curăța în siguranță și natural sticla aragazului:

1) Folosiţi rama de ras

S-ar putea să petreceți o oră pentru a vă spăla sticlă în acest fel, dar merită. Utilizați o lamă de ras pentru a îndepărta ușor resturile de mâncare. Asigurați-vă că aveți grijă să nu zgâriați geamul.

2) Folosiți oțet

Oțetul este un mare curățitor natural de sticlă. Se va îndepărta reziduurile de suprafață și grăsimea. Este, de asemenea, puţin costisitor, natural și va reda instantaneu strălucirea.

3) Metoda cu bicarbonatul de copt

Împrăştiaţi bicarbonatul de sodiu pe sticla de sticlă. Se curaţă ulterior cu un burete umed. Abrazivitatea bicarbonatului va ajuta la eliminarea petelor dure și grăsimilor

4) Metoda bicarbonat de sodiu cu oţet

Sprayaţi cu oțet sticla. Apoi turnaţi bicarbonat de sodiu, astfel încât să fie complet acoperit. Umezește un prosop sau două prosoape mici cu o oțet și apă foarte fierbinte. Aşezaţi prosopul pe sticlă, astfel încât aceasta să fie complet acoperită. Lasati prosopul sa stea timp de 15 minute. Acesta va emina orice mizerie care nu funcţionează cu alte metode.

5) Metoda lămâie și praf de copt

Utilizați puterea acidului citric pentru a îndepărta resturile de la gătit. Se presara praf de copt peste tot. Tăiați o jumătate de lămâie și stoarceți lamaie pe tot cuptorul. Lăsaţi-l să se scurgă şi să stea câteva minute înainte de a folosi lămâia pentru a curăţa sticla. Ștergeți tot amestecul apoi cu o cârpă.

6) Metoda pastei de dinți

Utilizați pasta de dinți naturală pentru a elimina petele dure de pe sticlă. Doar frecați pasta pe petele dvs. cu o periuță de dinți veche. Lăsați-o să stea 15 minute înainte de a șterge cu o cârpă umedă

7) Metoda ştergere magică

Bureţii Magic Eraser sunt într-adevăr magici. Aceștia pot scăpa chiar și pe cele mai dure pete cu un vas de grăsime. Inclusiv de pe sobă.

8) Metoda peroxidului de hidrogen

Acest truc puteţi să-l folosiţi pentru mizerie extraordinară. Răspândiți-vă săpunul peste tot pe cuptor și apoi stropiți un strat de bicarbonat de sodiu peste acesta. Se toarnă o lingură sau două de peroxid de hidrogen deasupra și se curăță cu un burete de vase. Lăsați să stea trei minute înainte să ștergeți.