In februarie 2019, oamenii de stiinta de la Clinica Hirslanden din Zurich au efectual un studiu inedit. Ei au verificat cate bacterii exista in barba oamenilor si pe blana unui caine folosind un scanner IRM. Studiul a plecat de la faptul ca, in Elvetia, nu toate clinicile veterinare au un scanner IRM si ,uneori, cabinetele sunt nevoite sa face acest tip de investigatie in spitalele umane. Da, ati auzit bine, in elvetia cainii sunt tratati in spitalele pentru oameni.

Profesorul Andreas Gutseit si asistentii sai au luat monstre din zona gatului a 30 de caini din rase diferite si monstre de barba a 18 barbati cu varsta cuprins aintre 18 si 76 de ani. Dupa examinarea esantioanelor, s-a constatat ca 23 din 30 de caini au fost gasiti ca avand germeni in blana lor. La oameni situatia este cu totul alta.

In toate monstrele luate de la oameni s-au gasit bacterii de risc. In acelasi timp, organisme microbiologice de mare risc au fost gasite la 7 dintre monstrele luate de la oameni in timp ce doar 3 caini prezentau acelasi tip de bacterii.

Studiul a dorit sa demonstreze faptul ca examinarea cainilor intr-un spital normal nu prezinta un risc pentru populatie. Singurul scop al acestei investigatii a fost acela de a educa populatie elvetiana.

 

Barbile nu sunt intotdeauna in trend.

Barba si mustata este un trend asemenea hainelor. In unele regiuni barba este un simbol religios. Nu conteaza din ce motiv porti barba sau mustata este esential sa o ingrijesti corespunzator. Foloseste lotiuni si desinfectanti speciali si nu vei avea de suferit.