Amestecarea băuturilor nu afectează posibilitatea unei mahmureli și gravitatea acesteia, au aflat oamenii de știință britanici.

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca diversitatea in consumul de alcool nu afecteaza mahmureala si severitatea ei, potrivit unui articol din Jurnalul American de Nutritie Clinica .

Potrivit Kai Hensel de la Universitatea din Cambridge, cercetătorii sunt interesați de acest subiect, deoarece îi atrage pe tineri oameni de știință în știință.

“Speram că vom ajuta oamenii să sufere mai puțin după întâlniri de seară lungi. Din păcate, s-a dovedit că o mahmureală nu poate fi evitată prin alternarea băuturilor într-un anumit fel “, a remarcat el.

Astfel, oamenii de știință au respins opinia populară că consecințele neplăcute ale unei sărbători pot fi evitate dacă beți alcool într-o anumită ordine. Hensel a menționat că în Anglia și Germania beau bere și apoi vin, dar nu invers.

În experiment, a luat mai mult de 20 de dispuși de la 19 la 40 de ani. Primului grup i s-au dat trei cani de bere, apoi patru pahare de vin, al doilea băut la fel, dar la început vinul, participanții celui de-al treilea grup au ales doar o băutură. Cercetătorii au crescut nivelul de alcool dacă persoana nu a fost băută la starea dorită.

A doua zi, participanții au determinat severitatea unui mahmureală pe un sistem de 56 de puncte. O săptămână mai târziu, experimentul a fost repetat, inversând participanții.

Sa dovedit că mahmureala a apărut în toată lumea, iar puterea mahmurelii depindea doar de nivelul alcoolului din organism, nu de băutură sau de succesul utilizării lor.