Înainte de a obține o ceașcă de cafea, aceasta trece prin mai multe etape. Se colectează, se spală, se usucă, se prăjește și apoi se prepară pentru a fi servită. Eșecul în oricărei etapă poate duce la faptul că nu primiți o cafea aromată și gustoasă, ci o băutură toxică. Mai ales dacă eroarea sa strecurat în timpul prăjirii boabelor.

Potrivit Ana Piedrahity, director al unei renumite companii ce are ca activitate comerțul și distribuirea de cafea în Europa, in timpul prăjirii boabelor de cafea, zaharul natural din ele este caramelizat, iar dacă sunt prăjite, unele substanțe conținute în ele pot deveni cancerigene. De asemenea, boabele de cafea prelucrate incorect pot conține micotoxine – compuși care rezultă din creșterea ciupercilor. Acestea dau cafelei un gust amar, care chiar dacă este preparată corect băutură nu veți reuși să îl eliminați. Dar, cel mai important, micotoxinele pot provoca afecțiuni renale și cancer. Studiile efectuate au arătat că marea majoritate a boabelor (91,7%!), Livrate pe piața de consum, sunt contaminate cu mucegai. Aceasta înseamnă că cea mai mare parte din cafeaua pe care o bem conține micotoxine.

Dacă cumpărați boabe de cafea vrac, Ana Piedrahita vă sfătuiește să acordați atenție aspectului lor. Suprafața lucioasă, uleioasă a boabelor de cafea înseamnă că termenul lor de valabilitate a expirat. Prin urmare, cel mai bine este să consumați cafea într-un loc verificat și să acordați atenție datei de prăjire.

Aveti aici un videoclip minunta, plin de informatii utile. Autorul doctorul Virgil Stroescu. Vizionare placuta !