Petrec destul de mult timp online, cauza din care m-am incumetat sa fac si blogul acesta, asa ca pot spune ca pe o parte sunt dependent de net si sunt constient ca este un lucru care ca orice dependenta este rau, dar trecem peste si mergem mai departe.

In realitate ar fi putin cam greu sa raman fara internet, avand in vedere ca am 3 conexiuni disponibile din care doua mobile. La un momentdat aveam chiar si o a patra… adica doua fixe si doua mobile, dar situatia financiara si logica m-au determinat sa renunt la una din conexiunile fixe.

O ora fara net nu-i bai dar e generator de stres… vezi ce are… de ce nu merge,da un reset la router, etc.

O zi fara net m-ar impinge sa caut repede repede un calculator la cineva sa intru macar 5 minute, si s-ar lasa cu ceva injurii si stres canalizat din partea mea spre providerul de internet

O luna fara net. Deja aici se schimba kalimera… Se modifica rutine in viata de zi cu zi, se schimba programul, se experimenteazaprobabil un mic sevraj si se cauta solutii.

O viata fara net. Sa fie clar… discutam lucruri pur ipotetice! Este practic de neconceput ca in anul de gratie 2011 sa ne gandim la asa ceva. Internetul face parte din societatea noastra in acelasi fel in care face sa zicem banul. Teoretic se poate fara el, practic este improbabil sa faci parte din “lumea civilizata” si sa nu ai internet.

Romania, alaturi de unele tari africane este printre putinele in care rata de penetrare a internetuli este mica. Mediul rural este este rupt de internet, varstncii sunt in general rupti de internet, dar generatiile se schimba, incet incet se investeste in infrastructura (ingropata ca altfel o fura tiganii de pe stalpi) iar internetul penetreaza Romania mai ceva ca un sfredel.

Fara internet m-as simti lovit de lipsa de informare si as reveni la canalele clasice pe care le-am uitat de ceva vreme (TV, Presa scrisa, Radio), dar desigur acestea nu ma vor satisface pentru ca as fi silit sa ma informez unidirectional ( de la ei catre mine ), lipsind libertatea de alegere, milioanele de linkuri pe care google ti le ofera, posibilitatile de a sapa mai adanc despre un anume subiect, interactiunea cu informatia.

Fara internet as citi mai mult. As citi carti… zeci, sute… de orice fel.

Fara internet as cheltui mai multi bani, as iesi mai mult, m-as intalni cu prietenii mai mult, lucruri bune dealtfel dar care se pot face moderat chiar daca ai si o identitate online.