Gandindu-ma ca multe femei sunt intersate de aspectele smacuite ale vietii, am considerat util a scrie despre anumite chitibusuri.

Reclama fiind destul de importanta pentru produse, incepe sa promita marea cu sarea, uitand exact ce poate produsul sa faca. Nu as vrea sa patiti si voi, cum am patit cu noile graunte care promit stralucirea penelor mele personale. Apar diverse denumiri pompoase, care suna complicat deci inseamna ca sunt bune, si astfel pretul creste nu neaparat proportional cu calitatea. Sper sa nu incomodez prea mult, daca poposesc putin pe craca sa va povestesc ce-am auzit eu despre unele ingrediente celebre pe nedrept.

Celebra Coenzima Q10 este folosita de celule pentru a-si produce energia necesara cresterii si mentinerii., iar de organism este folosita ca antioxidant (substanta care protejeaza impotriva compusilor reactanti).

De regula, corpul isi produce singur cantitatea de CoQ10 necesara, dar diversi factori cum ar fi imbatranirea, stresul sau medicamentele pot scadea nivelul CoQ10 din organism. Astfel celulele devin sensibile si abilitatea lor de regenerare se diminueaza, cauzand, la nivelul pielii astfel aspectul mat si ridurile.

CoQ10 poate ajuta regenerarea si repararea tenului, fiind usor absorbita la nivelul pielii.

Este insa neclar daca concentratia acesteia in diversele creme si produse este suficienta pentru efecte reale si vizibile.

Mai simplu spus este cu numele pe afis, efectul nu cred ca a fost observat de cineva pana acum in comparatie cu o crema normala. Insa e bine ca bipedele bine smacuite si gletuite ne povestesc cum sunt prietene cu biata coenzima, cu ea si cu botoxul.

Acidul Hialuronic este un fel de Batman al ultimilor doi ani. Toate cremele anti-rid trebuie sa contina acidul minune, elixir al tineretii fara batranete si vietii fara de moarte. Este renumit pentru ca retine hidratarea, si contribuie la refacerea tesuturilor. Concentratia acestuia la nivelul pielii scade cu varsta, ducand la o scadere a hidratarii cu varsta.

Din pacate multe produse promit ca acidul minune va repara si reface ridurile, ca vom avea pielea de bebelus si ca vom avea din nou 20 de ani. Minunatul acid, din pacate nu intra in piele, el poate doar sa retina hidratarea din afara, dar nu va afecta pielea in profunzime. Devenind un individ care promite si nu infaptuieste.


Colagenul a ajuns deja o vedeta de mana a doua. Ca un clovn batran pe care toti il dau afara dupa ce se plictisesc de el, s-a retras batranul. Nu mai apare peste tot, nu mai repara tot, nu mai umbla toata lumea dupa el probabil si din cauza celor doua vedete mentionate anterior, care suna mai complicat si mai stintific. Saracul de el, nici el nu patrunde in piele, doar sta la suprafata pielii.

A fost folosit tot spre entuziasmarea femeilor, care il cautau pe etichetele diverselor smacuri. Iar pe spatele batranului, s-au scumpit nedrept produse, si s-au cladit vise de vesnica adolescenta si piele intinsa.
Pana la urma, eu prefer sa imbatranesc frumos si demn zburand spre tarile calde, sau cu botox si zeama de cutit.