Internetul, stim cu totii ca exista si ca il folosim. Am stabilit de comun acord ca in Romania cel putin, a avut loc (si inca are) o manie a utilizatorilor, unii mai mult sau mai putin priceputi ca altii. Insa sunt unii dependenti, maniaci, care lasa acest mediu virtual sa patrunda si in viata reala.

Intrebarea vine, cum ii depistam pe acesti “neticsi”?
Suficient de simplu, ies in evidenta. Sunt tipul de oameni, cum zicea un prieten, care in momentul in care aud un banc intre prieteni, si toata lumea rade la poanta, ei zic invariabil “lol”. Sau genul de oameni care daca vad ceva neobisnuit pe strada, striga “OMFG”. Genul de oameni care-ti povestesc cu ardoare cum cea mai frumoasa relatie de dragoste a lor a inceput pe chat si s-a terminat tot acolo, dupa nici doua saptamani, pentru ca tipa l-a cunoscut pe altul, cu acces mai mare si nu in ultimul rand genul de oameni pe care nu-i vezi sa iasa din casa cu zilele, pentru ca stau “la CS”, “pe Facebook” sau “pe mess”.

Imi povestea cineva in dimineata asta de exemplul de mai sus, si imediat m-am gandit la un tip pe care-l cunosc de vreo 16 ani (e mult timp avand in vedere ca eu am 20), care se manifesta prelungit la glumele pe care le spuneam, dar tot netics-style. “Looool, hahahaha”. Inchipuie-ti cum e sa auzi un om care rade in hal.. pardon, in felul asta langa tine, la o gluma pe care te-ai straduit probabil sa o faci sa sune bine. Penibil.

As mai putea sa mentionez aici genul de persoane care tasteaza (scriu) din obisnuinta MIRCofon in loc de microfon, FORUMlar in loc de formular, genul de persoane care atunci cand citesc o carte si vor sa stie cat e ceasul, se uita din reflex in coltul din dreapta jos al paginii in speranta ca vor vedea ceasul, sau cei a caror prima reactie cand vor sa sune pe cineva e sa dea copy/paste la numar din agenda in telefon. Aici as putea incadra mult mai multe “simptome”, dar deja se face prea mare postul.

In grupul vostru de prieten cum se manifesta acest tip de persoane?