Eu nu am probleme legate de mersul cu masina, dar stiu multe persoane care au “rau de masina, defapt e “rau de miscare” pentru ca mereu cand mergem cu autocar sau masina, au probleme. Sunt neplacute acele stari de: ameteala, greata, moleseala, stari de voma, dureri de cap, transpiratia excesiva, accelerarea batailor inimii si dificultati de respiratie.

Am gasit un articol pe auto.ro in care se dau 10 sfaturi cum sa preveniti sau sa amelioritati starea de “rau de masina”.

1.Stati pe locul din fata. Stand pe locul pasagerului din fata ati avea mai mult spatiu prin care sa priviti afara si sa vizualizati actiunea de a conduce, in cazul in care sofatul nu este posibil sau nu doriti acest lucru

2.Incercati sa mergeti cu o viteza constanta, evitand franele si acceleratiile bruste care va pot provoca starea de rau

3.Improspatati des aerul din habitaclu, pornind aerul conditionat sau deschideti geamurile fara a crea curenti de aer puternici

4.Priviti pe fereastra. Scenariul in miscare poate ajuta la rezolvarea neintelegerii din organism, care provoaca starea de rau.

5.Dormitul va poate lua gandul de la raul de masina. Daca totusi nu puteti dormi, inchideti ochii pentru a indeparta cauza afectiunilor datorate miscarii.

6.Planuiti calatoria astfel incat sa puteti face pauze dese. Acest lucru are un rol foarte important mai ales in timpul drumurilor ce implica distante lungi.

7.Nu consumatia alcool, cafea sau bauturi carbogazoase pe durata calatoriei.

8.Evitati concentrarea privirii pe carti, reviste sau pe ecranul monitoarelor DVD de masina. Informatia vizuala nu concorda cu ceea ce ne indica senzorii de miscare.

9.Folositi medicamente anti-emetice care reduc senzatia de greata si varsatura, sau sedative care diminueaza efectele miscarii (doar la indicatia medicului). Informati-va totusi si asupra efectelor secundare pe care le cauzeaza inainte sa le consumati, mai ales daca sofati. Majoritatea acestor medicamente se gasesc si sub forma de plasturi si pot fi mai eficiente decat cele administrate pe cale bucala.

10.Evitati mirosurile, condimentele, aromele sau parfumurile puternice.

Sper sa va fie de folos si-mi voi anunta si prietenii cu astfel de probleme. Drum Bun!