De cele mai multe ori, si in special cand te confrunti cu situatii noi, viata este exact ca atunci cand mergi pe bicicleta, in sensul ca. procesul si principiile sunt extrem de asemanatoare.
In viata ne dorim sa obtinem lucruri sau sa atingem anumite obiective: o casa, o familie, o cariera, pace sufleteasca.
Si, cu cat stai mai incordat cu atat nu vei primi ceea ce iti doresti,  pentru ca nu esti deschis sa primesti.
Cu cat te relaxezi si ai incredere in viata ca iti va da ceea ce ai nevoie, cu atat intentia ta va prinde forma in lumea materiala.
Si, la fel ca atunci cand inveti sa mergi pe bicicleta, exista posibilitatea sa cazi.
Important e sa te ridici si sa nu uiti ca orice cazatura e o lectie importanta.
Si, la fel ca in viata, sunt si lucruri care nu pot fi prevazute si care se intampla, desi nu poti intelege semnificatia lor.
Poate vei avea un obstacol neasteptat in fata ta sau vei avea parte de o rasturnare de situatie.
De ce? Pentru ca. Poate trebuia sa inveti o anumita lectie cheie pentru evolutia ta.
Cu cat vei incerca sa afli de ce lucrurile se intampla asa cum se intampla, cu atat vei opri fluxul natural al lucrurilor.
Renuntarea
 
De ceva timp practic tehnica renuntarii, care e cam asa:
Iti setezi intentia pentru ceea ce iti doresti si apoi lasi viata sa isi faca treaba.
Iar, treaba ta este sa renunti la orice atasament legat de intentia pe care ti-ai setat-o.
Adica, sa renunti la versiunea ta despre cum trebuie sa se intampla lucrurile pentru ca intentia ta sa se manifeste si, in loc, sa lasi viata sa faca planul pentru tine, avand incredere ca vei primi ceea ce vei avea nevoie, exact la momentul in care vei avea nevoie. Si, in cazul in care ceea ce ti-ai propus nu se va intampla, sa fii ok cu asta.
Atentie! Asta nu inseamna sa te culci pe o ureche si sa nu faci nimic. De exemplu, in cazul exemplului pe care ti l-am dat cu bicicleta daca eu nu eram dispusa sa invat si sa exersez mersul pe bicicleta in repetate randuri, evident ca nu invatam.
Nu esti pedepsit, esti pregatit. 
In viata vei da peste intamplari la care nu te astepti. Atat care iti plac, cat si care nu iti plac.
In cazul celor care nu iti plac, cu cat esti mai atasat si opui mai multa rezistenta schimbarii, cu atat suferinta ta va fi mai mare.
Sa presupunem ca ti se intampla ceva neasteptat care te darama: esti mintit de un prieten apropiat, esti parasit in relatia de cuplu, esti dat afata de la job, pierzi lucruri materiale sau afli ca esti bolnav.
Iar cand se intampla, esti dat peste cap pentru ca
1. nu te asteptai, si
2. aveai alte planuri de care esti atasat.
Acum, toate s-au dus pe apa sambetei si tot te macini si te intrebi de ce ti se intampla tie asa ceva? Care e scopul?
Si, esti tentat sa crezi ca toate problemele tale s-ar rezolva daca ai avea o putere sa controlezi lumea exterioara astfel incat lucrurile sa se intample asa cum iti doresti tu.
Dar ce ar fi sa schimbam un pic perspectiva?
Ce ar fi sa nu mai privesti totul ca pe o pedeapsa si ca pe o nenorocire, ci ca pe o binecuvantare si o etapa de pregatire pentru ceea ce urmeaza?
Cum ar fi sa vezi acest lucru ca o deviere pentru a merge pe alt drum, mult mai potrivit pentru tine?
E greu pentru ca te atasasei de drumul pe care erai, dar adevarul este ca de putine ori stim ce e mai bine pentru noi si pentru evolutia noastra. A crede ca stii e una, si a sti e cu totul altceva.
Viata se organizeaza pentru a te pregati pentru schimbarile ce urmeaza.
Poate aveai nevoie de acest “dus cu apa rece” pentru a te trezi la realitate si pentru a-ti resta prioritatile,  sau pentru a fi pregatit sa primesti si sa fii deschis la o noua etapa din viata ta.
Daca ti-ar spune cineva ca urmeaza raiul pe pamanat dupa ce treci peste aceasta incercare, ai trece mult mai repede peste.
Problema este ca nu ai nici o certitudine ca se va intampla asa.
Si, in acest caz, ai doua variante: ori te incapatanezi sa controlezi totul in jurul tau astfel incat lumea exterioara sa fie cum vrei tu, pentru ca tu sa nu suferi, ori, te lasi purtat de viata si privesti tot ce vine spre tine ca un dar.