Un spațiu închis cu o mulțime de oameni, cum ar fi un avion, un autobuz sau un tren, poate fi neplăcut. Mai ales dacă stați lângă un pasager cu chef de vorbă, și nu va fi atât de ușor să scăpați din discuția agasantă. Iată câteva tehnici care vă vor scoate dintr-un dialog inutil și plictisitor fără a-l ofensa pe interlocutor.

Răspunsuri monosilabice

Nu este neapărată nevoie să ignori o persoană, este nepoliticos și se va simți jignită. Dar dacă răspundeți cu “da”, “nu”, “nu știu”, “ai dreptate” – este politicos. La urma urmei, ești o persoană aleatoare, interlocutorul tău nu știe nimic despre tine. Poate că ești doar plictisitor sau ești prost sau nu te interesează nimic. Principalul lucru este sa eviti conversatia, altfel nu veți ieși din infinita discuție. Chiar dacă interlocutorul spune absurdități evidente, nu te lupta cu el, cel mai probabil, nu vei ieși dintr-o astfel de dispută ca un câștigător. Răspunsurile scurte uscate sunt prietenii tăi.

Cereți ajutorul

Întreabă pe cineva în legătură cu ce crede despre protestele împotriva Guvernului sau pe ce loc este Simona Halep. Există o șansă ca pe cineva din jurul dumneavoastră să-l intereseze subiectul și este dispus să dezbată. În acest fel, veți juca rolul unui “intermediar”, care va antrena doi oameni plictisiți și dispuși să dezbată în compania celuilalt, în timp ce tu însuți vei putea dormi. Această metodă nu este întotdeauna bună, mai ales într-un avion sau autobuz: pasagerii sunt repartizați pe locurile lor și, uneori, este incomod din punct de vedere fizic să vă întoarceți la alt pasager și să-l aduceți în discuție cu vecinul.

Insinuați

Începeți să citiți o carte sau să vă prefaceți că o citiți, luați căștile și folosiți-le pentru scopul dorit. Dacă nu aveți niciunul dintre acestea, uitați-vă la ceas și căscați. Uneori aceste tehnici sunt suficiente pentru a scăpa de conversația nedorită.

Spune-i adevărul

În cazul în care vecinul tău este impenetrabil și continuă să-ți impună o conversație, nu mai poți apela la bunul simț. Pur și simplu, spuneți-i: “Nu vreau să vorbesc acum despre nimic”. Dacă este dificil să spui așa, adăugați la asta că ați fost la dentist cu ceva timp in urma si v-ati scos un dinte și vă simțiți rău sau spuneți-i că aveți probleme și că nu aveți timp să vorbiți.