Turiștii care vin în Egipt sunt adesea surprinși nu de atracțiile locale, ci de casele neobișnuite. Marea majoritate sunt fără acoperișuri. Localnicii sunt destul de linistiti si construiesc case noi an de an.

Se pare că ,deși locuiesc în case fără acoperiș, ei se simt destul de confortabil. Egiptul are un climat cald cu ierni calde și ploua destul de rar acolo. Prin urmare, acoperișul casei, în principiu, nu este necesar. Egiptenii care trăiesc în astfel de case pe timpul sezonului vor acoperi gaura din “acoperis” cu o patura sau un celofan. De asemenea daca este nevoie vor pune o pătură sau două în plus pe ei.

Cu mult timp in urma, casele fără acoperișuri din Egipt erau prezente destul de des, chiar și în zone bogate. Astăzi, cei bogați își pot permite aerul condiționat, astfel încât nevoia de ventilație prin acoperiș a dispărut. Cele mai multe case fără acoperișuri sunt acum construite în zone sărace, sunt chiar prezente și în capitala Egiptului, Cairo. Casele celor săraci sunt înalte, dar cu un aspect interior mai degrabă haotic. Și egiptenii nu pun acoperișul pentru că doresc să evite impozitul pe proprietăți. Conform legilor acestei țări, dacă casa nu are un acoperiș, proprietarul nu trebuie să plătească impozite pentru ea. Un astfel de truc, legat mai mult de bani decât de fundații vechi de secole.