Fizicienii va pot da o explicatie logica in ceea ce priveste culoarea duhului din poveste. Desi personajul nu exista cu adevarat stiinta poate oferi o explicatie logica cu privirea la culoarea pielii. Privind putin in perspectiva putem spune ca si oamenii pot avea pielea de culoare albastra

Spiritele si atmosfera pamanteasca au multe in comun. Culorile sunt doar o unda ce au anumite lungimi. Rosu, de exemplu, are o lungime de unda foarte lunga iar albastru, dimpotriva, este scurt si intermitent. Unele unde electromagnetice nu pot atrage atentia ochiului uman intr-atat de mult. Lumina soarelui este alcatuita din unde de diferite lungimi iar in drumul ei spre pamant ne da impresia ca este alba si stralucitoare. La contactul cu pamantul lumina se ciocneste cu moleculele de gaz din atmosfera si se imprastie din directii diferite. Undele albastre sunt imprastiate mai puternic deoarece au o lungima mai mica de unda. Ca rezultat, cerul ni se pare albastru. Daca duhul ar exista intr-adevar, ar fi un gigant de gaze, iar undele de lumina care ar intra in contact cu el ar avea acelasi efect ca si asupra cerului.

Nu doar faimosul duh din povestea lui Aladin ar fi albastru. Paul Carazon este un om normal cu o piele albastra si este cunoscut in toata lumea sub numele de scena “Papa Smurf”. Paul era bolnav de Argyria, o boala ce se dezvolta datorita concentratiei foarte mari de argin din corpul sau. Cand un element se acumuleaza in organism acesta formeaza cristale microscopice pe piele. In combinatie cu o lumina roz argintul confera o nuanta de albastru-argintiu. Oamenii care se inbolnavesc de aceasta boala raman cu pielea albastra pe viata, cantitatea excesiva de argint din organism nu poate fi eliminata.

Aladin este personajul principal al basmului Aladin si lampa fermecata care face parte din antologia O mie si una de nopti. Conform povestirii orientale, era posesorul unei lampi fermecate care avea puterea sa-i indeplineasca orice dorinta.