Nu toți cei cinci litri de sânge circulă prin corpul uman în fiecare secundă. Atunci când nu faceți efort semnificativ, o parte din sânge este lăsată de corpul dumneavostră pe post de “rezervă”. Majoritatea sângelui în repaus circulă în regiunea abdominală.

Atunci când o persoană începe să se miște, de exemplu, merge pentru o alergare, corpul redistribuie cu promptitudine sângele și îl trimite mușchilor. Dacă efortul fizic a început brusc, sângele din rezervă nu are timp să intre rapid în circulația generală și să curgă încet din organele abdominale. Există o creștere a mărimii ficatului și a splinei, iar aceasta, la rândul său, duce la o presiune asupra rezervelor de sânge situate în apropiere. Capsulele sunt receptori de durere care trimit semnale către creier. În consecință, o persoană simte o durere asemenea unei înțepături. Uneori cauza durerii acute este un prânz consistent. Principiul este același: vasele și conductele biliare ale ficatului, care sunt implicate în procesul digestiv, măresc și presează capsula.

Cel mai simplu mod de a preveni durerea este să vă încălziți în mod corespunzător. Dacă ați început deja să faceți efort, este mai bine să reduceți activitatea fizică și să respirați adânc câteva minute. O astfel de respirație accelerează scurgerea sângelui din cavitatea abdominală. De asemenea, ajută la o inhalare puternică a abdomenului, deoarece în acest caz, ficatul sau splina este masat de diafragmă. Ele sunt presate pe coloana vertebrală și sângele este stors. După ce capsulele sunt goale, durerea va trece.