Un mariaj toxic poate fi “dezastruos pentru binele copiilor”, potrivit experților.

Desigur, divorțul nu este și nu ar trebui să fie răspunsul la orice problemă din cuplu. Provocările și divergențele sunt normale în fiecare relație și, așa cum ar afirmă multe cupluri puternice, este posibil să se găsească soluții pentru majoritatea problemelor, fără a se pune capăt mariajului.

Cu toate acestea, este un fapt incontestabil că divorțul poate fi absolut necesar, în special pentru căsătoriile care nu pot fi salvate. Cereți sfatup psihologilor și vă vor spune cu ușurință că divorțul poate fi literalmente singura soluție, nu numai pentru cuplul implicat, ci și pentru copiii lor.

Psihoterapeutul Sean Grover, a povestit despre unul din sutele de cazuri pe care le-a consiliat. Când s-a așezat să se întâlnească cu întrega familie, a fost șocat de cererea neobișnuită a fiicei.

El a scris într-un articol despre acest caz într-o revistă de specialitate :

“Zoe, în vârstă de 13 ani, cu ochi tristi, se uită la mine, cu brațele îndoite și cu obrajii bucălați ; un ostatic în cercul de probleme al familiei. Părinții își impun puterea executivă atunci când vine vorba de terapie, așa că nu mă aștept să ca Zoe să coopereze, mai ales în timpul primei noastre sesiuni tumultuoase. Pentru copii ca Zoe, terapia este o insultă.”

“Zoe, totuși, îmi propune o înțelegere:” Voi fi deschisă cu tine numai dacă îmi promiți un singur lucru. Vreau să-i convingi pe părinții mei să divorțeze. Am fost șocat de cererea ei, dar mi-a deschis ochii la ceva pe care nu l-am considerat niciodată ca parte pozitivă a divorțului”.

 


Aparent, căsătoria ruinată a părinților ei a afectat-o grav Zoe: emoțional, mental și chiar fizic.

“Zoe a suferit umilință continuă în public, în școală și în fața prietenilor ei din cauza relației dezastruoase a părinților ei. Abuzurile verbale îndurate de mama ei. Ca rezultat, Zoe sa confruntat cu anemii, depresii și chiar pierderi în greutate cauzate de lipsa poftei de mâncare.”

“După ce am organizat o ședința terapeutică cu părinții ei și am văzut disprețul lor înfricoșător față de Zoe, am înțeles cererea copilei. Dacă nu o pot suporta 30 de minute, cum ar putea să trăiască cu ea?”

Din fericire, lucrurile s-au schimbat în bine după ce cuplul a decis să se despartă.

“În decurs de un an de la divorțul părinților ei, depresia lui Zoe s-a ameliorat: a reușit cu succes să-și termine studiile și chiar pe un loc de top. Și-a făcut, de asemenea, primul ei prieten și a ieșit în societate. De fapt, am fost uimit de cât de mult s-a schimbat viața pentru toți cei implicați “

Deci da, divorțul poate aduce efecte pozitive vieții oamenilor. De fapt, un articol din HolisticLiving împărtășește, de asemenea, cum unii experți au avertizat că copiii cuplurilor nefericite tind să sufere de depresie cronică, sentiment instabil de sine, teama de intimitate și probleme de comportament

Site-ul ne spune:

“Toată lumea are modalități diferite de a-și crește copiii și veți găsi cât mai multe opinii diferite ca și părinți. Ceea ce majoritatea experților vor conveni însă este că o căsătorie cu părinții care nu se înțeleg poate fi dezastruoasă pentru bunăstarea copiilor. Este important să faceți nu numai ceea ce este mai bine pentru copiii dumneavoastră, ci și pentru dumneavoastră și partener, chiar dacă aceasta înseamnă separare. Consultați un consilier pentru a afla ce este mai bine pentru tine și pentru familia ta. “