Muștarul este un condiment delicios făcut dintr-o plantă pe care o puteți folosi pentru aroma sa în numeroase rețete alimentare. Muștarul Dijon are un gust deosebit pe hamburgeri, sandwich-uri și hot-dog, precum și cu aproape orice produs din carne. De asemenea, puteți folosi semințe de muștar atunci când creați feluri de mâncare delicioase pentru familia dvs. sau puteți măcinați semințele într-o pulbere pentru a le folosi ca și condimente.

Uleiul de semințe de muștar este bogat în acizi grași omega-3, ceea ce îl face o alegere sănătoasă. Și mulți îl folosesc în diferite remedii acasă. Poate fi folosit pentru a calma arsurile, pentru a ușura balonarea intestinelor și a recondiționa părul, precum și pentru o serie de alte utilizări utile.

Chiar dacă nu au existat studii care să confirme că aceste remedii de la domiciliu funcționează, multe persoane garantează pe ele. Ai încercat una dintre acestea? Dacă da, spuneți-ne cum a funcționat:

1.Balsam de păr

Dacă doriți să economisiți niște bani pentru balsam, încercați să utilizați ulei de semințe de muștar. Conform instrucțiunilor, tot ce trebuie să faceți este să masați ulei de semințe de muștar în părul și scalpul dvs. Asigurați-vă că vă acoperiți complet părul. Apoi lăsați-l să stea pentru opt ore. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este să-l aplicați noaptea. În cele din urmă, după opt ore, clătiți bine uleiul. Părul dvs. va fi mai moale decât oricând.

2. Arsuri

Dacă gătești foarte mult în bucătărie, se mai întâmplă să te arzi din când în când. Când aveți o arsură mică, puneți mâna imediat sub apă rece. Realizați acest lucru timp de aproximativ 20 de minute pentru a calma durerea. Apoi aplicați un strat gros de muștar galben direct pe arsură. Dacă durerea nu trece după tratament, luați în considerare o vizită la medic.

3. Ameliorarea stării de balonare

Dacă întâmpinați balonări frecvente de gaze după prânz sau cină, încercați acest remediu natural: consumați 1 linguriță de muștar galben după ce ați terminat de mâncat. Apoi beți un pahar de apă caldă. În conformitate cu Top 10 remedii interne, acest lucru ar trebui să vă salveze.

4. Congestionare

Unii oameni folosesc muștarul pentru a ușura congestia toracică cauzată de o răceală sau de o gripă. Școala Wellspring recomandă această rețetă: Combinați 1 parte mustar uscat cu 8 părți făină. Adăugați apă caldă până când creați o pastă groasă. Aplicați amestecul pe o cârpă de pânză, apoi înfășurați cârpa în jurul spatelui și a pieptului.

4. Masca

Puteți economisi niște bani pe următoarea mască a feței folosind muștar galben. Doar aplicați pe fața dumneavoastră un strat subțire de muștar. Nu o lăsați prea aproape de ochi pentru că poate provoca disconfort ochilor. După câteva minute, clătiți-vă fața cu apă.

5. Durerile musculare

Dacă aveți dureri musculare după o zi lungă sau de la un antrenament dificil, faceți baie cu muștar! Doar adăugați o lingură de muștar în baie, împreună cu sare Epsom. Acest lucru ar trebui să ofere o ușurare minunată corpului dvs.