In Germania ghicitul in stele se face prin prin intermediul firmelor de telefonie mobila si a posturilor de televiziune.

Ghicitul in stele la Astro-TV a adus firmei care finanteaza postul de televiziune, Questico AG din Berlin, 1,2 milioane de clienti si un profit in 2009 de 3,5 milioane de euro. Furnizorul de ezoteric din capitala germana cauta un partener financiar, ca sa se internationalizeze. O varianta promitatoare o constituiau „spatiile mediteraneene si tarile din Est“, eventual si Romania atata timp cat deputatii au respins proiectul de lege care ii proteja pe cei inselati prin ghicit si alte tehnici oculte?

La noi in tara se practica si variante mult mai subtirele de ghicit, in bobi, in carti, in zatul de cafea. Gheseftul nu s-a modernizat inca dupa parametrii europeni. Nici lege, pe masura lui, n-a votat Parlamentul, de frica de blesteme si flacari violete. Pacat!

In vremuri de restriste, pe langa sufletele noastre ravasite si-au gasit culcus insa si tot felul de bioenergeti, homeopati, horoscopisti, astrologi, mame-omida si papagali cu zodiac. Intrebarile noastre existentiale si incertitudinile cotidiene sunt materie prima pentru un business din ce in ce mai infloritor, pe care deputatii romani il incurajeaza si ii dau mana libera(atata vreme ce au respins proiectul de lege prin care meseria de prezicator sa devina oficiala, sa fie impozitata ca atare si in acelasi timp sa se asigure protectia persoanelor inselate prin intermediul practicilor oculte).

S-a demonstrat in repetate randuri ca aceasta practica a ghicitului si magiei a adus numeroase prejudicii financiare chiar si la nivel inalt caci, pe lângă femeile bătute de soţi, bărbaţii încornoraţi şi cei cu argintul viu în ei, pana si politicienii au început să apeleze la serviciile ghicitoarelor.

Exista foarte multi practicanti ai ocultismului care nu au nici un atestat, nici o inzestrare aparte, nici un har si prestarile lor nu ofera nici o garantie; practic nu exista nici un control sau certitudine a procesului in sine. Si totusi, legea nu a trecut….s-au facut vraji pesemne si li s-au legat voturile!!!!