Este vara, vremea este perfectă și este momentul ideal pentru a merge în vacanță cu mașină. Dar nimeni nu vrea să conducă într-o mașină murdară, nu-i așa?

Dacă vrei să scapi de această problemă enervantă poți să urmezi aceste metode ingenioase de curățare a mașinii. Cele mai multe dintre aceste metode necesită doar câteva lucruri pe care le aveți deja în casa dvs., deci nu trebuie să mergeți la magazin și să cumpărați produse de curățare sofisticate.

1) Eliminați ceara sau petele lipicioase de pe scaune

Dacă aveți copii, probabil că mănâncă gustări pe bancheta din spate a mașinii. Acest lucru înseamnă multe pete lipicioase și colorate. Îndepărtați mai întâi toate bucățile mari. Așezați o bucată de ceară sau hârtie peste mizerie și rulați cu un fier de călcat peste ea. Aceasta va topi mizeria, ca să o puteți absorbi mai apoi. Folosiți după aceea o soluție de curățare.

2) Spălarea cu săpun a mașinii

Cele mai multe curățătorii profesioniste folosesc substanțe chimice. Alegeți varianta naturală și folosiți banalul săpun natural și apă. Rezultatul va fi la fel de bun.

3) Odorizatoare de aer

Trebuie să aveți un odorizant de aer? Așezați câteva picături de ulei esențial pe o clamă și fixați-o în aerisire. Rezultatul … aer mult mai proaspăt obținut instant.

4) Bicarbonat de sodiu

Se amestecă oțet alb cu o bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă. Aplicați pasta pe petele de tapițerie auto cu o perie sau periuță de dinți. Se va curața și pata și veți avea și miros frumos în mașină.

5) Racletă pentru firele de păr

Firele de păr poate fi o adevărată provocare pentru curășenia din mașina ta. Pulverizați puțină apă pe tapițerie pentru a se umezi. Utilizați apoi o racletă pentru a-l îndepărta.

6) Scapă de mirosul neplăcut

Dacă aveți nevoie pentru a scăpa de un miros neplăcut soluția este să amestecați bicarbonat de sodiu și ulei esențial într-un vas și apoi împrăștiați amestecul cu un pulverizator.

7) Dați roților o nouă strălucire

Sunt roțile dvs. cromate plictisitoare? Dați-le strălucirea potrivită prin următoarea metodă:se amestecă părți egale de apă și oțet și se pulverizează cromul cu el. Ștergeți-le apoi cu o cârpă.

8) Curățați elementele fine cu o periuță de dinți

Există o mulțime de colțuri mici și detaliate cu murdărie adunată în mașina dumneavoastră. Cea mai bună modalitate de a scăpa de aceasta este utilizarea unei periuțe de dinți. Curățați butoanele și orificiile de ventilație cel puțin.

9) Folosiți ulei de măsline pentru bord

Este bordul dvs prea tern? Utilizați ulei de măsline pentru a da strălucire bordului și scaunele din piele. Înlăturați surplusul cu o cârpă curată.

10) Pasta pentru anvelope

Anvelopele mașinii pot fi uimitor de atractive. Curățați-le cu bicarbonat de sodiu și apă. Turnați doar acest amestec pe anvelope și lăsați să stea o vreme. Apoi clătiți până sunt curate.

11) Scoateți un autocolante învechite

Autocolantele lipicioase pot fi greu de îndepărtat. Înmuiați-le cu spray lichid pentru 10 minute. Odată ce este înmuiată, va fi gata să o scoateți fără nicio urmă.

12) Folosiți o perie de spumă pentru a scăpa de praf

Periile de spumă funcționează excelent pentru a vă curăța mașina. Folosiți-le pentru a scăpa de praf în locuri greu accesibile. Mișcați peria de-a lungul gurilor de ventilație în timp ce aspirați praful.

13) Curațarea geamurilor

Ferestrele în mașină trebuie să fie curate pentru a avea o vizibilitare bună. Spreyați-le fcu oțet și apoi ștergeți-le cu ziar. Vor avea o strălucire fără urme.

14) Faruri impecabile

Nu mergeți să cumpărați o nouă pereche de faruri dacă ale dvs. sunt prea întunecate. Puneți niște pastă de dinți de albire pe ele și curățați-le cu periuța de dinți. Rezultatul va fi uimitor.

15) Gel siliconic

Acest gel de silicon nu este doar pentru joc. Utilizați-l pentru a elimina murdăria și din mașină. Împingeți gelul în butoanele și colțurile pentru a scoate mizeria din acele locuri.

16) Argilă e ideală pentru mai multă strălucire

Strălucirea mașinii ta poate fi costisitoare dacă alegi variante scumpe. Dar nu și dacă folosiți un bar de argilă, lucrurile stau cu totul altfel. Pur și simplu frecați mașina cu argilă pentru a obține finisajul lucios dorit.

17) Curățați parbrizul din interior

Parbrizul dvs. interior poate fi la fel de murdar ca și parbrizul dvs. exterior. Un săpun ți câteva picături de oțet vor face lucrurile să stea altfel. Îndepărtați amestecul cu apă și o cârpă de bumbac.

18) Curățați filtrele pentru a scăpa de miros

Dacă aveți un miros că nu vă puteți da seama de unde provine, vă recomandăm să verificați filtrele de aer. Dacă sunt murdare, poate să vă îmbâcsească toată mașina și să vă afecteze și sănătatea.

19) Ștergeți mașina de apa în exces

Aveți posibilitatea să obțineți pete urâte de apă dacă nu aveți grijă atunci când spălați mașina. Dar există o modalitate de a preveni acest lucru. Șterge-ți mașina cu un prosop după spălare.