O secventa publicata ieri pe instagram a starnit rumoare pe retelele de socializare. O banda de cersetori ataca un grup numeros de studenti chiar in timpul unei manifestatii la care acestia participau.

Desi nu este foarte clar ce anume cautau, din inregistrare, se vede cum un grup de numeros de oameni avand in maini saci negrii de plastic incearca sa se catere in camionul in care petreceau studentii. Se pare ca scopul lor era acela de a colecta sticlele de plastic si cutiile de aluminiu. In lumea civilizata acestea sunt reciclate, oprindu-se chiar si o garantie pe acestea. Valoarea unui astfel de recipient ajunge si la 50 de eurocenti.

Dar cat de departe poti merge cu nesimtirea pentru a strange astfel de valori. Oamenii se catara in bena camionului aflat in miscare , ii imping pe perecareti ba chiar ii bruscheaza si la un moment dat ii sustrage unui student bautura din mana.

Desi primul camion accelereaza cand observa musafirii neasteptati acestia nu se dau inapoi si insista incurajati de pe margine de femeile care-i insoteau. Suedia este o tara linistita, poate mult prea linistita si acest eveniment a starnit furie, mila si indignare pe retelele sociale.

 

Suedia este printre tarile care au incercat din rasputeri sa integreze o mare parte a imigrantilor si sa le ofere toate conditiile necesare adaptari stilului de viata nordic. Se pare  ca o parte din oameni nu se pot integra iar ceea ce ei vad ca un mijloc de existenta legitim pentru occidentali este rusinos.