Potrivit studiilor o persoana obisnuita poate plange in jur de 75 de litri de lacrimi in viata sa. Cu toate acestea ,unii prefera sa-si ascunda emotiile si, uneroi, chiar sunt rusinati de acest lucru. Dar daca va spunem ca plansul emotional este un alt mod dea preveni cresterea in greutate ? Credem cu tarie ca plansul are si parti benefice si iata ca acestea au fost demonstrate stintific iar lacrimile varsate de-a lungul vietii nu au fost in zadar.

Intelegem ca in viata sunt si situatii grele ce trebuie depasite. Astazi am aflat ca in orice situatie ne-am afla trebuie sa privim si partea buna. Haideti sa aflam impreuna ce spun oamenii de stiinta despre asta.

Va puteti indoi ca acest lucru este adevarat.

Este posibil ca unii dintre voi sa nu creada ca pot pierde in greutate, eliberati de emotii. Am trecut, macar odata, printr-o astfel de situatie si stim acest cerc vicios: suntem nervosi, mancam mai mult si, in cateva zile, blugii nostrii preferati nu ne mai incap. Cum, in astfel de circumstante, ne putem astepta la scaderea in greutate ? Acest lucru este ridicol !

Dar totul depinde de locul in care cortizolul ramane in cele din urma.

Se pare ca nu intelegem pe deplin esenta procesului. Este adevarat ca cortizolul – un hormon care se elibereaza ca rezultat al unei reactii la stres – este asociat cu obezitatea.

El ne ajuta sa facem fata la tot stresul de peste zi. Problema este ca , in prezent, oamenii nu lupta fixic pentru supravieturie, ci prefera sa isi ascunda furia si frustrarile. Ca urmare, corpul nostru “crede” ca pierdem calorii pentru a supravietui intr-o situatie periculoasa si incearca sa-si umple rezervele cat mai curand posibil. De aceea avem tendinta de a profita de experientele dureroase negative.

Intre timp oamnii de stiinta au descoperit ca lacrimile varsate din emotie contin hormoni care cresc nivelul cortizolului. ACestea includ prolactina, leu-encefalina si andrenocorticotropina (numita si ACTH). Toate aceste substante sunt produse atunci cand suntem supusi unei presiuni mari din lumea exterioara.

Prin urmare atunci cand nu ne suprimam emotiile si plangem, acesti hormoni sunt eliberati si nivelul cortizolului scade iar corpul nostru primeste un semnal ca nu este nevoie sa acumuleze grasime, deoarece situatia stresanta s-a incheiat.

Acum devine clar ca cercul vicios este atat de dificil doar pentru ca nu stim cum sa reducem nivelul de cortizol. Prin urmare avem tendinta sa ascundem sentimentele si sa acumulam in greutate. Datorita stiintei am descoperit secretul pierderii in greutate in situatii dificile. Totul depinde de unde hormonii de stres ajung in interiorul sau in afara corpului nostru.

Atentie: Trucurile nu vor functiona !

Daca sunteti un actor bun si puteti plange la comanda sau sunteti o gospodina desavarsita si sperati ca veti putea plange in timp ce taiati o ceapa, nu veti pierde nici o calorie. Numai lacrimile generate de emotii reale contin hormonii necesari.

Oamenii de stiinta adauga, de asemenea, ca cel mai bun moment pentru a plange de emotie este in jurul orei 19:00-22:00. Aceasta este perioada pe care o petrecem cel mai probabil cu cei pe care ii iubim sau ne uitam la filme care de fac sa plangem.

In concluzie incercati sa va exteriorizati. Terapia prin plans este cea mai eficienta atat pentru eliberarea sufletului cat si pentru pierderea in greutate.