De îndată ce SUA și URSS au încercat să-și reconsidere planurile reciproc în timpul Războiului Rece! De exemplu, în anii ’40 ai NKVD, timp de opt ani a auscultat conversații ale ambasadorului american, cu ajutorul un “bug” construit într-un panou de lemn donat de pionieri. În anii șaizeci, americanii au vrut să lovească și au venit cu proiectul Acoustic Kitty .

Acest proiect a fost elaborat de Direcția de Știință și Tehnologie al CIA timp de cinci ani și a costat aproximativ 15 milioane de dolari SUA. După cum era planificat, pisicile trebuiau să fie spioni, ascultând conversații între personalul ambasadei URSS din SUA. Pentru a face acest lucru, un microfon a fost implantat în urechea unei pisicii și un mic transmițător radio a fost plasat la baza craniului. Veterinarul a atașat o antenă subțire de sârmă la blana animalului. Invizibil la la o simpla privire . Acesta se putea activa pentru a înregistra și transmite conversații fără nici o suspiciune. Dar în timpul primului test al pisici spion, totul a mers prost.

Prima misiune a lui James Bond din lumea animală a fost să audă o conversație între doi bărbați într-un parc din apropierea Ambasadei URSS din Washington. Pisica a fost eliberată nu departe de parc, dar aproape imediat a fost lovită de o mașină de taxi. Potrivit lui Robert Wallace, fostul director al Biroului de Servicii Tehnice, pisica a fost salvată și echipamentul a fost scos din ea. Ulterior, s-au făcut mai multe încercări de a trimite, dar și acestea au eșuat. Specialiștii CIA nu au luat în considerare faptul că pisicile sunt animale prost instruite, care nu doresc să-i facă pe plac proprietarului și să-i execute comenzile. După mai multe teste, proiectul a fost considerat un eșec, iar în 1967 a fost complet închis.