Nu va speriati nu m-am apucat sa scriu despre emisiuni de pe Acasa Tv. Tot ce imi doresc este sa va relatez alta minunata intamplare din mica mea calatorie cu trenul, de aseara. Dupa faza cu popa, m-am asezat jos. In stanga mea era enoriasul, cu un batranel care ii povestea cum a facut cunostinta cu Amza Pelea, ori despre cei 200 de litri de vin si 100 de litri de tuica pe care ii tine acasa, el de fel nefiind bautor, el bea doar de paste si de craciun ca tot omul, iar ultima oara a baut acum 2 ani, in fine poate nu avea pe calendar sarbatorile si le-a sarit de 2 ani.

Tocmai dupa ce ma acomodasem cu mosul si enoriasul, primesc lovitura de gratie! Din fata mea cateva cuvinte zboara spre mine, dar in urma acelor cuvinte vine un miros teribil, incomparabil de groaznic. Toate acestea din partea unei babute, care ma roaga sa ii setez ceasul la telefon, eu incercand sa fiu politicos o ajut, mai molfaie cateva cuvinte spre mine, multumindu-mi. Iar eu multumeam tutror sfintilor ca nu mai vorbeste, parul meu din nas deja se ofilise.

Nu ma pricep foarte bine sa descriu lucruri, dar acest miros trebuie sa vi-l impartasesc, era un miros de cadavru in putrefactie, un miros acru si amar in acelasi timp, un miros persistent, nu se misca din aer, parca era lipit acolo. Genul acela de miros care iti irita toate simturile, iti irita pana si flora intestinala. Te scoate din sarite si te face sa te simti de parca ai locui cu familia Adams. Simteam intr-un moment ca mi-sa lipit de plamani si ca de acolo nu o sa mai am cum sa il scot.

Peste 30 de minute, soarta avea sa isi faca capriciile cu mine, pedepsindu-ma pentru ce o fi stiut ea mai bine. Babuta din fata mea se angreneaza intr-o discutie cu mine, discutie care dureaza in jur de 20 de minute si a carui singur participant a fost ea. Cand am mirosit-o ca are de gand sa continue mult si bine mi-am analizat optinunile si am luat urmatoarea decizie. Eu aveam de gand, sa nu scot nici un cuvant, decat sa dau din cap in cazul unei intrebari, pentru ca astfel am reusit de multe ori sa fac oamenii sa taca, sa nu isi mai doreasca sa vorbeasca cu mine. Plus ca, sincer sa fiu, aveam doar doua variante, prima fiind sa o las sa vorbeasca si sa o fac cumva sa scurteze fara sa fiu nepoliticos, iar a doua era sa o rog sa ma lase in pace. M-am uitat bine la ea si sincer sa fiu parca am simtit ca avea nevoie se fie ascultata, cred ca nu mai vorbise cu cineva de mult timp, iar chiar ma simteam bine si nu eram in stare sa ii stric bucuria.

Am gasit o metoda de a imi deconecta simturile, pur simplu am inceput sa scriu cate un cuvant din fiecare propozitie sau fraza in notele de pe telefon. Imi doream sa imi amintesc ce mi-a vorbit, ca sa pot spune si voua ce a trebuit sa suport. Astfel am fost norocosul care a trebuit sa asculte ca la radio, despre viata ei, despre faptul ca i-au murit 2 copii cand erau mici si ca al treilea e rasfatat, despre faptul ca sotul ei era un medic foarte cinstit care nu a primit nici macar o ciocolata, ca sunt saraci, ca baiatul ei merge cu nasul, lucru pe care ea nu ar avea curaj sa il faca, mi-a vorbit despre niste amenzi si executari silite. Defapt cel mai bine e sa scriu mai jos norul de etichete pe care l-am transcris in 20 de minute infernale, minute care mi-au afectat tot sistemul respirator.

Copii tren murit nas telefo 3 mil amenda ecxecutare silita 9 mil ceas frica mers nod in papura rasfatat recenta din 2009 soacra bunica bucuresti oboseala tren ceausescu avion prietena otravita timp fura pedepsit telefon fix weekend salariu fata femeia interesului cu 3 ani mai mare, ii da 1mil jum sot pensie proverb distrat invatamant leu dermatolog filozofie 3carti 100 de articole teren tigani 25 Usd spaima servici taiat 25% cartela transfer prajitura parc suc haine gravida doctor pansat boli degete suprapuse plans copil 77 fisura apartament rude 90 feriti)va copii parte fin casa servici imbaiat biberon insomnie ea nu are servici, noaptea tv ascuns certificat nastere primaria intretinerea apa calda miros tigan imbacsit peretii spal scumpit fumezez si sa nu consume alcool cafea preturi grau paine gramaj.

Iar aici m-am oprit, daca observati in 20 de minute a acoperit toate domeniile de interes general. Victoria mea a venit greu, dupa 20 de minute in care a vorbit singura, si-a zis in cap ca sunt cel mai prost ascultator si a pus capul in palma de plictitseala discutiei cu ea insasi, oricum pentru ea nu era ceva nou, asta face zi de zi, isi tine talk showuri singura.

Odata ce am ajuns in gara am respirat adanc de mai multe ori ca sa incerc sa imi revin, fara succes, pana am adormit am avut stomacul intors pe dos, iar acum cand am scris parca ma ia ameteala de la simpla amintire a duhorii.

Ce credeti ca trebuia sa fac?

Bonus: