Aceasta este prima masina reala cu care poti sa zbori pe bune! Ne-am saturat de concepte ireale, de modele care cu greu ar fi putut fi puse in aplicare si construite, ca sa nu mai vorbim ca ar fi fost aproape imposibil de condus si controlat. Multi pasionati si nu numai au incercat sa creeze concepte ale unor autovehicule de tip hibrid, in special sa creeze masini care pot fi pilotate la fel ca un avion.

Daca pana acum doar visam la asa ceva, iata ca acum avem ocazia sa si vedem pe bune o astfel de masina minune in actiune. Se numeste Terrafugia Transition si e interesant sa urmarim modul in care se transforma si in care isi indreapta aripile, pregatita de a isi lua zborul. Viteza nu este extraordinara, insa suficienta pentru a putea mentine in aer masina, in conditii de stabilitate acceptabile.

Poate purta o incarcatura de 227 kg si poate atinge o viteza de pana la 200 km/h. Este inca un mijloc de transport nesigur pentru oamenii normali, insa, cu siguranta, in timp, acestea se vor perfectiona, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si al performantelor si confortului.