În ultima vreme, am văzut prin trafic din ce în ce mai multe maşini care au girofar. Şi nu-s de la SMURD sau Poliţie. Nu sunt nici măcar limuzinele alea din coloanele oficiale. Sunt maşini nemarcate, cu o sărăcie de girofar deasupra. Săptămâna trecută veneam dinspre Semănătoarea spre Izvor. La Grozăveşti, un tip într-o Super Nova albă (n-avea mai mult de 20-22 de ani), cu girofar deasupra, intră puţin câte puţin în intersecţie, mai pune-o frână, mai merge un metru, până vede că nu mai trece nimeni şi pleacă mai departe.

La câteva secunde, se pune verde şi pentru noi. Ne întâlnim la următorul semafor, la Podul Cotroceni, unde situaţia se repetă. Cretinul muşcă puţin câte puţin din caşcaval şi pleacă cu câteva secunde înainte să se facă verde pentru noi. Şi culmea! Încă o dată la Eroilor! Şi-acum, concursul fulger. Întrebările sunt următoarele.

1. De ce nu s-a gândit cretinul înainte să-şi pună girofar că acest lucru nu e suficient ca să aibă prioritate de şmecher?
2. Cum dracu’ fac Salvările şi Poliţia de toată lumea le face loc şi el rămâne ca prostu’ la semafor?
3. Câtă şpagă şi/sau amendă va trebui să plătească atunci când unul de la Rutieră îi va reţine talonul şi certificatul de înmatriculare?
4. Cât de mare este factorul de coolitate, încât individul nu-şi dă seama că se face de rahat la fiecare semafor?