A face ridurile pe măsură ce îmbătrânești este ceva cu care ne vom confrunta toți în cele din urmă. Chiar dacă este o chestiune firească a vieții, ridarea pielii este uneori supărătoare și preocupă pe mulți dintre noi. Remediile clasice cumpărate de la magazin sau tratamentele chirurgicale sunt pentru mulți dintre noi costisitoare și uneori chiar fără rezultate vizibile.

Deci, în loc să aruncați bani pentru îndepărtarea ridurilor, puteți încerca de fapt un remediu ușor pentru a reduce ridurile și a genera piele mai sănătoasă.

1. Aplicați un hidratant de castraveți

Puteți reduce ridurile la un nivel minim, asigurându-vă că pielea rămâne hidratată. Încercați să utilizați un tratament de hidratare cu castravete de casă pe față. Stoarceți un castravete și apoi aplicați sucul de castravete folosind un burete de bumbac. După o jumătate de oră, clătiți cu apă aplicația de castravete.

2. Stoarceți sucul de lămâie pe fața ta

Puteți face pielea să arate mai strălucitoare și să atenuați daunele provocate de soare cu suc de lămâie aplicat pe față. Vitamina C și aciditatea oferite de lămâi sunt foarte bune pentru piele.

3. Utilizați albușul de ou

O altă modalitate de a străluci și a reduce rudurile fine ale pielii este să folosiți albușuri de ou. Încercați această rețetă de casă hidratantă: adăugați 1/2 linguriță de miere și 1 linguriță de suc de lămâie la un albuș de ou. Se amestecă amestecul într-o spumă, se aplică pe față și se clătește după ce se lasă 30 de minute.

4. Dormiți pe o pernă de satin

Materialul pernei dvs. poate afecta efectiv ridurile faciale pe măsură ce dormiți. A dormi pe un material mai moale este mai bine pentru pielea ta, inclusiv zona ochilor sensibili. Deci, încercați o pernă de satin sau chiar o pernă de bumbac cu un număr mare de fire, pentru a reduce ridurile.

5. Aplică o mască de banană

Pentru a minimiza petele cauzate de înaintarea în vârstă și pentru a vă lumina tenul, încercați o mască de banană. Începeți prin amestecarea unei banane. Apoi adăugați o linguriță de iaurt simplu și o linguriță de suc de portocale. Aplicați masca de banane timp de aproximativ 15 minute. Apoi clătiți.

6. Utilizați un hidratant cu ulei de măsline

Un alt tratament hidratant pentru hidratarea pielii include folosirea uleiului de măsline de două ori pe zi. Începeți prin deschiderea porilot cu ajutorul aburilor. Faceți acest lucru timp de aproximativ 15 minute. Apoi masați 1 lingură de ulei de măsline în piele, folosind mișcări circulare.

7. Utilizați ulei de nucă de cocos

Puteți utiliza, de asemenea, ulei de nucă de cocos pentru a ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire precoce, inclusiv reducerea ridurilor și a liniilor fine. Doar spălați-vă fața înainte de culcare în fiecare noapte și apoi masați uleiul de nucă de cocos în piele.

8. Consumați fructe și legume

Ce mănânci în fiecare zi are, de asemenea, un impact direct asupra sănătății pielii. Amintiți-vă să mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete pentru a vă asigura că obțineți substanțe nutritive importante pentru o piele sănătoasă.

Poate nu veți reuși să eliminați complet ridurile, dar îngrijindu-vă pielea, mâncați sănătos și evitați soarele, atunci când este posibil. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați pielea catifelată, tânără și cât mai sănătoasă.