Leonard Valter Tudor este numele romanului care ne-a facut, din nou, faimosi in Marea Britanie. Romanul a intrat pe teritoriul angliei vineri iar la numai o zi distanta a fost prins in timp ce fura dintr-un magazin din orasul Nottingham.

A fost retinut chiar in timp ce incerca sa iasa din magazin avand asupra sa produse in valoare de 500 de lire sterline. Modul in care a actionat i-a facut pe anchetatori sa creada ca romanul nu este la prima tentativa de furt. Produsele erau puse intr-o punga captusita cu folie de aluminiu pentru a nu fi detectate de sistemele antifurt.

Acesta a fost ajutat si de un complice care, in prima faza, a reusit sa scape dar a fost arestat la scurt timp. Indivizii au fost dusi in fata instantei unde au primit mandat de arestare si au fost condamnati la inchisoare pe o perioada de 16 saptamani.

Degeaba a incercat Leonard sa-i induplece pe judecatori folosind tertipuri romanesti. Cei 7 copii aflati in romania, bunicul bolnav de cancer si sotiile lui nu l-au putut ajuta in fata judecatorilor. Probabil acestia stiu toate povestile hotilor si nu mai pot fi induplecati asa usor.

 

Procurorul Sanjay Jerath a redat intr-un interviu declaratia romanului:

“Inculpatul a declarat că a aterizat în țară cu o zi înainte. Sa dus la o adresă din Doncaster unde intenționa să găsească ceva lucru. A fost abordat de un alt om român pe care nu-l cunoaște. A primit o ofertă de angajare în Nottingham unde trebuia să se ducă la magazin și să ridice o pungă cu obiecte.” – Vrăjeală tipică infractorilor

În fața instanței, Tudor, ajutat de un translator, și-a recunoscut furtul, motiv pentru care a primit o pedeapsa atât de mică.

Judecătorul Leo Pyle ia spus: “Sentiința aceasta ar trebui să vă descurajeze și să nu vă mai facă să furați”.

Dacă vă vine să credeți inculpatul nu a primit interdicție de a sta pe teritoriul marii britanii. Tudor a declarat ca va rămâne in Nottingham după eliberare și va încerca să-și caute de munca pentru a-si intretine familia.

Poliția britanică a avertizat încă din 2013 că urmează o invazie de hoți din România, care profită de zbourile low-cost spre Regatul Unit. Potrivit datelor poliției britanice, în Marea Britanie sunt identificate 240 de bande de hoți români.