Îmi amintesc că am citit acum câteva luni că romanii pun deoparte in medie cam 10% din banii lor pentru zile negre… un procent destul de mic faţă de vestici unde procentul ar fi de peste 30% şi m-am gândit la cunoştinţele mele, la prieteni, la oamenii din jur pe care ii cunosc şi la faptul că mulţi se plâng că nu au mai reuşit să pună un ban deoparte de foarte mult timp sau că de fapt la ei a pune un ban deoparte înseamnă a contracta un credit de la o bancă şi a plăti o rata la el… iar in condiţiile astea stau şi mă gândesc… oare cei 80% din populaţia României care au un venit de 1200 Ron / lună… Mai apucă ei să pună 80 de lei deoparte pentru zile negre?

Sau dacă pun… ce mai reprezintă in ziua de azi 80 de lei? Intr-un an s-ar strânge 960 Ron. Ce poţi face cu suma asta privind in perspectiva economisirii pe termen îndelungat? Doamne fereşte să zicem de incidente medicale… de dat bani pe la doctor pentru că la nivelul spagilor din România in mod sigur cu cei 960 Ron pe care ii pune deoparte pe an romanul mediu (dacă ii pune şi pe ăia) nu iţi asiguri nici măcar o săptămână decentă de internare… ca să nu mai vorbim de vreo operaţie.

Dar până la urmă de ce economisim bani? Eu unul îmi doresc să ajung la performanţa de a avea suficienţi bani deoparte pentru a-mi putea susţine familia măcar timp de 1 an in condiţiile in care nu ar mai intra nici un ban in casă… e piticul meu…

Cred că asta mi-ar oferi o siguranţă financiară. Aş fi cât de cât împăcat că in caz de forţă majoră am ceva acolo deoparte. Apoi vine partea de investiţii…

Voi mai apucaţi să economisiţi ceva din veniturile voastre? Aveţi o regulă referitor la treaba asta? Ce planuri aveţi cu economiile?

A… şi apropos… Oare de ce puşculiţele sunt figurine cu purceii? E de porc ca in vremurile astea să mai pui bani deoparte?