Desi in interiorul grupului AL Capone era cunoscut ca o “fiara” adevarata. Din afara parea un tip copilaros. Nu degeaba Geroge Nelson l-a poreclit “The Kid”. Avea ochii larg deschisi , obrajii bucalati si buzele mari.

Acestea sunt trasaturile unui aspect inselator. Oamenii tind sa aibe incredere intr-un strain cu aspect copilaresc si nu se asteapta sa fie inselati.

Avantajele aspectului copilaresc.

Grecii antici aveau o stiinta ce studia acest lucru – fizionomia. Acestia au fost primii care au inceput sa asocieze trasaturile faciale cu caracterul. De exemplu, Aristotel a remarcat ca cei care au un cap mare sunt tradatori. In evul mediu, fizionomia a devenit si mai populara. Tot atunci aroganta a inceput sa fie atribuita oamenilor cu nasul putin ridicat iar inteligenta si intelepciunea a fost atribuita aristocratilor cu fruntea lata. In ciuda faptului ca, in general, fizionomia se bazeaza mai mult pe speculatii si presupuneri, exista, intr-adevar, teorii logice.

In 2013 expertul american in comunicare non-verbala Caroline Keating a efectuat un experiment interesant. Elevii ei au lasat in locuri aglomerate din New York si Nairobi aproape 500 de scrisori. Plicurile si modul in care au fost redactate au fost identice. Pe fiecare plic a fost lipit un autocolant care spunea ca scrisoarea trebuie expediata urgent. Doar ca autocolantul mai continea si o figura copilaroasa sau serioasa. La adresa au ajuns aproxiv 36% din scrisori majoritatea cu fata copilaroasa.

Expertii subliniaza faptul ca la nivelul subconstientului oamenii tind sa aiba incredere in trasaturile faciale ce aduc mai mult cu copiii. Adica creierul cauta automat ochii mari, obrajii bucalati si buzele expresive. Iar daca creierul vede aceste trasaturi persoana se relaxeaza. La urma urmei, potentialul unui copil este mai putin periculos decat al unui adult. In plus modelele de succes au tendinta de a a vea ochi mari, obraji si buze asemanatoare copiilor iar barbatii gasesc astfel de femei atractive.