Un raport statistic al poliţiei confirmă faptul că una dintre cele mai sigure maşini din România este trabantul, doar 2 din cele 16,598 au fost implicate în accidente grave De asemenea, niciunul dintre cele 172 de “tancuri” Hummer nu au participat la accidente periculoase.

Pe de altă parte, acesta nu este un lucru surprinzător deoarece, şoferii ştiu, că atunci când vezi un trabant pe carosabil trebuie să îl depăşeşti cât mai repede deoarece niciodata nu ştii când, doamne fereşte, rămâne doar jumătate. La fel si Hummere’le, dacă vezi un astfel de “tanc” pe şosea gândul că maşina ta ar putea intra cu totul sub ea, te sperie serios.

Chiar şi daciile sunt periculoase în trafic, se pare că ocupă o poziţie “bună” în acest “clasament”, dar este de înţeles din moment ce jumătate din autovehiculele din România poartă sigla Dacia.

Însă peste Dacia, cele mai periculoase sunt Mercedesurile, şoferii acestora au conturat un număr de accidente ce depăşeşte de 2,5 ori media pe ţara.

În orice caz, ca o concluzie a acestui articol: acum ştiu că poliţia nu stă degeaba, nu contează că e corupţia cât casa, noi ştim face rapoarte pe accidente, “bravo băieţi” ţineţi-o tot aşa.