Proprietarul Amazon, Jeff Bezos, a prezentat, în sfârșit, publicului structura aparatului său lunar cu care inteționează să trimită regulat oameni pe lună. COmpania sa a lucrat în secret timp de aproape un an la acest proiect. Potrivit lui Bezos, modulul “Lună albastră” (Blue Moon) este primul pas spre mutarea pe alte planete.

Pentru Bezos, viitorul Pământului este determinat. În fiecare an resursele devin mai mici, iar colonizarea spațială nu este departe. Proprietarul Amazonului a avut ca bază conceptul faimosului fizician Gerard O’Neill. Bezos își propune să creeze habitate autonome în care se pot creea orașe, zone industriale și chiar parcuri naționale.

Bezos propune să înconjoare planetele cu “panglici” goale din sticlă în care ar fi creat gravitația artificială. Ceva similar a fost prezentat în filmul Interstellar. Fiecare asemenea oraș va avea propriul sistem de transport, infrastructură și chiar agricultura. În plus, nu vor exista cataclisme în orașele artificiale: nici un cutremur, nici o furtună, nici un tsunami. Înainte de migrarea către alte planete, oamenii moderni sunt separați de mai multe generații. Jeff Bezos a subliniat că sarcina sa este acum de a construi un “drum” în spațiu. Și Luna Lui Albastră este primul pas serios.