Baia este adesea considerată cel mai murdar loc din casa noastră. Dar, cu câteva trucuri, o puteți face una dintre cele mai curate locuri din casa dumneavoastră.

Vă prezentăm căteva trucuri de curățare a băii pentru a o transforma în cea mai curată încăpere din casă:

1) Scăpaţi de urmele de calcar de pe robineţi

Dacă lăsați apă dură să se acumuleze în jurul mânerelor robinetului dvs., poate fi destul de greu de îndepărtat. Pentru a scăpa de calcar, înmuiați niște prosoape de hârtie în oțet și acoperiți robinetele şi petele cu prosopul de hârtie. Lăsați prosopul să stea acolo pentru o perioadă de timp să se înmoaie. Scoateți prosoapele de hârtie și ștergeți petele.

2) Oțet în rezervorul de toaletă

Interiorul rezervorului dvs. de toaletă poate fi destul de murdar. Turnaţi o ceașcă de oțet în rezervor și spălați toaleta de câteva ori. Petele se vor elimina din rezervor fără niciun efort suplimentar.

3) Oglindă fără cusur

Se amestecă 1 ceașcă de amoniac cu 1 cană de apă și 1 doză de alcool izopropilic și de 2 până la 3 picături de săpun. Se amestecă bine și se toarnă într-o sticlă de pulverizare. Această soluție vă va oferi o strălucire fără cusur.

4) Dezinfectanţi de toaletă

De ce să nu curățați toaleta atunci când trageţi apa? Faceți un amestec precum cel din clipul de mai sus şi aplicaţi-l pe marginea toaletei.

5) Mirosuri neplăcute

Uneori băieții pierd “direcţia” la toaletă. Amestecaţi sucul de lămâie proaspăt cu bicarbonat de sodiu și formaţi o pastă. Se toarnă în toaletă și se pulverizează pe margini. Lăsați-o să stea câteva minute şi apoi ștergeți.

6) Curățarea cabinelor de duş

Se amestecă o ceașcă de oțet și se pune în cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Se toarnă 1 cană de săpun și se amestecă împreună. Se toarnă într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează cada de duş. Clătiţi după.

7) Faceți din nou rosturile albe

Presărați bicarbonat de sodiu pe chituri și pulverizați oţet peste. Îndepărtați mizeria cu o perie. Clătiţi şi totul va străluci de curăţenie.

8) Soluţie de curăţare a toaletei

Spray WD-40 poate fi pulverizat pe interiorul vasului dvs. de toaletă. Limpeziţi după pentru o curăţenie perfectă.

9) Curăţarea capului de duş

Umpleți o pungă de tip sandwich cu oțet. Puneți-l peste capul de duș și fixați-l cu o bandă de cauciuc. Lăsați-o să stea o jumătate de oră înainte de a scoate și a curăța.

10) Curăţaţi petele cu zeamă de lămâie

Frecați cu zeamă de lămâie peste toate robinetele, unde aveți pete de apă tare. Acidul citric va lustrui oțelul fără nicio problemă. De asemenea, mirosul va fi fantastic.

11) Îndepărtați petele cu albitor

Înmuiați un prosop de hârtie cu înălbitor. Puneți-l peste murdăria voastră pătată și lăsați-o acolo peste noapte. Scoateți și clătiți dimineața.

12) Mop mare pentru a curăța pereții de baie

Pulverizați un mop mare cu puțină substanță de înălbire sau de curăţare. Utilizați-l pentru a curăţa pereții. Acest lucru va împiedica apariţia mucegaiului în baia dvs. umedă.

13) Curățarea cadei de baie

În cazul în care cadă dvs. are pete serioase va trebui să scoateţi armele mari. Utilizați un burghiu cu un dispozitiv de curăţare. Acest lucru va elimina toate petele din cada, chiar și pe cele dure.

14) Praful de pe ventilatorul de evacuare

Ventilatorul dvs. de evacuare din baie poate aduna cu ușurință praf și mucegăit şi poate fi greu de curățat. Utilizați un aspirator de computer pentru a-l curăța.

15) Luciu pentru obiectele sanitare

Dacă obiectele dvs sanitare arată învechite, ar trebui să le redaţi strălucirea utilizând uleiul de corp pentru copii. Uleiul pentru bebeluși este mult mai ieftin, iar rezultatele sunt spectaculoase.