Păstrarea unei case curate este importantă pentru oricare dintre noi. Dacă aveți o familie mare acest lucru este și mai dificil. În plus, menținerea curățeniei pe toată durata săptămânii este o corvoadă obositoare pentru oricine.

Întrebarea  este dacă putem să sarim peste unele din sarcinile normale de curățare din timpul săptămânii? Răspunsul este da. Iată câteva dintre sarcinile de curățare pe care ar trebui să le faceți în fiecare săptămână, dacă nu în fiecare zi. De asemenea, sunt incluse sarcini pe care nu le faceți în mod necesar imediat și puteți aștepta până veți avea mai mult timp.

Adunatul hainelor murdare

Indiferent dacă așteptați sau nu pe cineva în vizită trebuie să vă ridicați întotdeauna hainele murdare în fiecare zi și să le plasați într-un coș de rufe murdare.

Aspiratul podelelor

Aspirarea în mod regulat vă poate ajuta să vă păstrați covorul curat. Uscarea ușoară este ușor de realizat și nu necesită deplasarea oricărui mobilier greu. Puteți lăsa sarcina mai grea de a aspira sub pat, canapea sau alte mobilier pentru week-end sau când aveți mai mult timp.

Spălatul vasele

Deși poate părea un ciclu nesfârșit, trebuie să gătiți diferite feluri de mâncare în fiecare zi. Nu numai că acest lucru vă scapă de mirosul care uneori însoțește farfuriile murdare, dar de asemenea, vă ajută să vă păstrați bucătăria curată și lipsită de insecte. În plus, dacă vă spălați în mod regulat vasele și le îndepărtați, nu trebuie să căutați un vas atunci când aveți nevoie de el.

Ștergerea blaturile

Ștergerea zilnică a blaturilor de bucătărie este o modalitate excelentă de a vă menține bucătăria curată. În plus, mizeria de pe blaturile tale pot atrage insecte și pot face bucătăria ta mai murdară decât este de fapt.

Făcutul patul

Adunarea patului în fiecare dimineață vă ajută să faceți ca locuința dvs. să arate mult mai bine. Nici măcar nu depuneți prea mult efort, deoarece trebuie doar să vă îndreptați cearșafurile, păturile și pernele și să le introduceți în locul lor special de depozitare. De asemenea, trebuie să vă spălați așternurile la fiecare două săptămâni pentru a le face să miroasă proaspete.

Puteți renunța la spălarea ferestrelor

Spălarea ferestrelor nu este ceva ce trebuie să faceți tot timpul. Asta nu înseamnă că nu puteți să le curățați dacă le observați murdărite, indiferent de perioada anului.

Puteți renunța la ștersul zilnic al prafului

Dacă nu aveți grămezi de praf pe suprafețele dvs., puteți săriți praful dacă aveți altceva de făcut. Puteți chiar să limitați ștersul praful la o singură dată pe lună dacă utilizați tipul potrivit de spray, cum ar fi cel care ajuta la respingerea prafului de pe suprafețe.

Spălarea prea frecventă a rufelor

În loc să vă spălați rufele în mod constant, încercați să o faceți o dată pe săptămână. Puteți chiar să vă pregătiți o zi oficială pentru spălătorie, astfel încât toți cei din familia dvs. să știe când rufelor lor trebuie să fie gata de spălare. Asigurați-vă că toată lumea își păstrează rufele murdare acolo unde trebuie pentru a evita murdăria inutilă.

Curățatul cadei sau a dușului

Cu excepția cazului în care aveți familia sau prietenii care vin să stea câteva zile, săriți peste curățarea cadei sau a dușului. Mai mult decât probabil, nici nu o vor vedea, mai ales dacă închideți perdelele de duș înainte de a ajunge. Desigur, dacă dușul sau cada este foarte murdar sau, mai rău, miroase, atunci cu toate eforturile trebuie să-l curățați.

Spălatul podelor

Dacă nu aveți podele foarte murdare, atunci puteți sări peste etapa de ștergere a acestora. Ar trebui să le măturați, cu toate acestea, pentru a elimina orice murdărie sau resturi și pentru a face casa ta să arate mai curată. Dacă aveți podele din lemn de esență tare, atunci puteți pur și simplu rulați un mop peste ele pentru o curățare ușoară.

Sursa:https://homehacks.co/5-house-chores-can-skip-5-others-never-ignore/