N  u m-am gândit niciodată la asta.

Alături de înclinarea scaunului, utilizarea cotierelor poate fi una dintre cele mai controversate părți ale unei călătorii cu avionul. Chiar acum, vom încerca să stabilim odată pentru totdeauna: dacă sunteți așezat pe scaunul de mijloc într-un avion, puteți să folosiți ambele cotiere ale scaunului?

Dreptul la utilizarea cotierelor este o dilemă foarte comună astăzi, deoarece dimensiunile mici ale scaunelor și configurațiile tot mai aglomerate ale avioanelor tot mai dificilă schimbarea scaunelor iar acest lucru nu este întotdeauna o opțiune. Deci, cine are dreptul la acel spațiu de pe scaun, și cum poate un pasager să-și exercite dreptul la o cotieră?

De ani de zile, oamenii nu știu cu exactitate cine poate pretinde dreptul celor două cotiere ale scaunului de mijloc. Pe măsură ce spațiile din avion continuă să se micsoreze, dreptul la ambele cotiere este un subiect dezbatut frecvent pe retelele sociale.

Recent postul radio american The Rich Eisen Show, a realizat un sondaj pe Twitter, acesta si-au propus sa afle raspunsul la urmatoarea intrebare:

“Oare persoana care stă pe scaunul din mijloc intr-un avion are dreptul la ambele cotiere?”

Respondentii Twitter au beneficiat de două opțiuni de răspuns: “Da” și “Nu”. Rezultatul sondajului a incins si mai tare spiritele, 47% spunând că persoana din mijloc primește cu siguranță privilegiul de a folosi ambele cotiere, în timp ce 53% au spus NU.

Dezbaterea nu sa incheiat acolo. Sute de oamenii si-au spus opiniile in comentarii, majoritatea argumentand ca pesroana din mijloc beneficiaza de trecere libera pe ambele parti ale culoarului (atunci cand este posibil) si nu ar trebui sa beneficieze si de ambele cotiere. Dar in ciuda faptului ca majoritatea a votat nu oamenii au intels ca fiecare loc beneficiaza de anumite avanataje si dezavantaje. Persoana aflata la geam are o vedere foarte buna, cea de la margine are un spatiu pentru picioare mai generos.

Comediantul Jim Jeffries a spus :

“Când vă aflați într-un avion, există un lucru numit “bunulu simț”, și funcționeaza așa. Fereastra are o cotieră și un zid. Mijlocul are două cotiere. Scaunul din exterior are o cotieră și un pic mai mult de spațiu pentru picioare. Nu suntem animale. Trăim într-o societate. “