Austriacul, brutar de meserie, a fost amendat de politie cu suma de 3000 de euro pentru ca a accelerat, peste limita legala de 30 de km la ora, de 42 de ori in decurs de o luna.

Heimo Wallner a fost prins de acelasi dispozitiv radar in fiecare zi in drumul sau spre serviciu. Facea acest traseu in fiecare dimineata la ora 3 si , conform declaratiilor lui, nu a vazut semnul de limitare a vitezei la 30km/h pe acea portiune de drum din cauza intunericului iar radarul la prins circuland cu 50km la ora.

A durat aproximativ o luna pana cand a ajuns prima amenda iar in zilele urmatoare veneau cu zecile.

Domnul Wallner si-a inceput activitatea de brutar in luna februarie, in orasul Klagenfurt, la aproximativ 30 de minute de mers cu masina de la domiciliul sau din regiunea sudica a Carintiei. Prima sa amenda a ajuns la inceputul lui Martie. Si-a dat seama imediat ca vor urma alte amenzi dar nu si-a imaginat ca vor fi atat de numeroase.

De asemenea, domnul Wallner, a declarat presei locale ca nu a vazut nici camera si nici vre-un blitz al acesteia iar politistii i-au spus ca aparatul din acea zona foloseste tehnologie cu infrarosii si nu este nevoie de blitz pentru a imortaliza numarul vehiculului care depaseste viteza legala.

Din totalul de 50 de treceri pe lanaga acea camera 42 au fost inregistrate ca fiind abateri la codul rutier. Initial soferul a dorit sa depuna o contestatie dar a aflat ca va trebui sa depuna contestatie pentru fiecare amenda in parte insemnand ca trebuie sa faca acest lucru de 42 de ori. Fapt care l-a facut sa renunte la aceasta procedura si a platit integral toate cele 42 de amenzi beneficiind si de o reducere de 300 de eur.

Sotia domnului Wallner nu l-a invinuit pentru acest nefericit incident dar i-a spus ca va trebui sa isi amane concediul din Grecia din acest an.