Sute de fermieri din statul american Nebraska au ramas muti in timpul unei licitatii astfel incat un tanar sa poata cumpara ferma familiei sale

Familia lui David s-a ocupat cu agricultura zeci de ani, dar, din pacate, unul din mostenitori a decis sa vanda ferma de 80 de hectare. Fara a nici un avertisment si fara nici un fel de intelegere, mostenitorul a organizat o licitatie determinandu-l pe David si pe tatl sau sa faca economii si compromisuri pentru a isi recupera afacerea.

 

Determinat sa nu isi piarda ferma, David, a imprumutat banii necesari de la banca dar in ziua in care a fost organizata licitatia au venit peste 200 de alti fermieri. Nimeni nu putea concura cu un numar asa de mare de fermieri. Baiatul era convins ca nu putea sa isi recapete mostenirea.

In momentul cand ferma a fost supusa la licitatie toti membrii familiei au avut un soc. Dupa ce David a plasat prima oferta s-a instalat linistea. Nimeni nu a scos un cuvant, nici o alta oferta nu s-a mai auzit pentru minute bune. Se pare ca fermierii prezenti la licitatie stiau povestea acestei ferme si nimeni nu a dorit sa liciteze. Casa de licitatie a fost nevoita, dupa 5 minute de insistente, sa-i declare pe David si pe tatl sau invingatori.